nieuwsZonder categorie

Waarom wit in de winter het nieuwe rood is!

Halverwege mijn dag een mailtje …

Eric Forest
Wanneer deze knapperd in het gamma? Fantastische Bourgognes! Zo eentje waarvan jij gezegd hebt, "hebben" 😉

De herinnering aan een glas van wat deze man maakt doet mij smachten. Ik herinner mij dat ik na de eerste slok van de Pouilly Fuissé Les Crays zowaar even met mijn mond open en belachelijk stil heb gezeten.
Wanneer? NU dedomme!

En dan komt dat stuk onverlaat van een wijnhandelaar aanzetten met een Sancerre.
Wit uit de Loire streek, want hij weet hoe verlekkerd ik ben op sauvignon blanc. Die strakke, fruitige, elegante en messcherpe noordelijke kant van deze druif.

Als er dan ook nog een keer 'silex' op het etiket staat, tintelen mijn tastebuds helemaal. Diep binnenin ben ik immers nog steeds dat meisje (stop dat rollen van jullie ogen!) dat nog steeds schelpen en stenen van overal en nergens meeneemt.
En van waar die laatste zin komt … tja.

'WERKEN!'
Niet voor 't een of 't ander, maar als dat woord weerklinkt in Werf 15 uit de mond van reeds vernoemde onverlaat dan lukt het me niet meer. Echt niet meer, om mijn mondhoeken serieus te houden.

Waar is die kurkentrekker en waar zijn die glazen! Zitten en luisteren naar de plop en de glokglokglok … kijken, ruiken, walsen, nog een keer die neus in dat glas en dan.

De eerste proefsessie was wat te koud. Heel veel citrus, heel veel pompelmoessnoepjes, heel veel wit knisperend fruit.
Maar/en … een afdronk waardoor ik echt niet anders kon dan glimlachen want met zoveel sappige zuren en zoveel fruit … daar word ik zo verdomd gelukkig van!

Heerlijk hoe de tijd dan zachtjes begint te meanderen.
Wat later toonde dit glas Sancerre wat meer zijn karakter, want naast al dat frisse citrus kwamen nu ook wat rijpere stekelbezen (kruisbessen in het algemeen verstaanbaar vlaams) en wat dripdruppend malse peer naar voren.

Met deze, Eric Forest … u gaat nog even moeten wachten voor u de knapperd in onze wijnwinkel mag uithangen. Bourgogne staat al lekker te wezen op pallet 6.
Maar toeblief en ja, zet deze Sancerre maar op de bestelling voor morgen! Hij is dedoemme lekker en ja, wit is al een tijdje het nieuwe rood voor mij in de winter.
Waarom … omdat bij mijn witte sjaal en jas nu eenmaal beter een glas wit past ,-)

Maar ook omdat dit glas snakt en smaakt naar het glinsteren van helder witte zonnestralen op knisperende, krakende sneeuw.

Geef een reactie