wijnverhalenZonder categorie

zomerzon in je winterglas

Noord Italië, Piemonte
De Alpen over, scheuren door de tunnels, voorbij Torino en dan, dan ben je er.
In dat stukje Italië waar mijn ziel zucht van 'hé ik ben thuis' en waar er zoveel heerlijke herinneringen wonen.

Ca' D' Gal


Witte wijn in de winter … JA! Want ik heb een heerlijk suikerbrood mee van onze buur, Bakkerij De Vocht en de zon die mij op de terugweg naar huis begeleidt vraagt om een glas dat daarbij past.

Moscato d'Asti is een licht sprankelende wijn, belletjes die je tastebuds doen tintelen en die heel zachtjes ploffen in je mond.
De muskaatdruif, ja die dikke witte zoete druif die je wel kent uit de bakjes met een prijskaartje waarbij je denkt 'amai', die druif is wat je ruikt als je je neus in dit glas stopt. Rozenblaadjes en clementijntjes geuren mee en mengen zo zomer en winterse aroma's.

Deze druif levert een dot zoet zacht heerlijke fruit en herinneringen aan rijp sap dat naast je vingers loopt bij elke beet. Voel je de zomer al?
Alessandro Boido van Ca' D' Gal is een imposante man, maar toen ik hem in heerlijk italiaans hoorde vertellen over zijn moscato's begreep ik waarom zijn wijnen voor mij de tijd vertragen, hoe elke bel wel een glimlach lijkt te verbergen en hoe elke slok mij verfrist en verrast.

De 5% alcohol zorgt ervoor dat ik deze wijn vaak schenk als opfrissertje na een heftige maaltijd. Het zoete vervangt een fruitdessert en de zuren helpen je maag weer wat tot rust komen. En iedereen kikkert vanzelf weer op.

Denk je dat dit een typisch vrouwendrankje is … think again en lees maar een keer bij Monkeyvineyard.

Ook zin in wat zomerzon in je winters glas … kom maar langs!

Toch liever wat meer winters rood voor bij het haardvuur en het schapenvelletje, vanaf volgende week zetten we ons winters thema in de kijker en daarbij zijn 4 van de 6 flessen rood! Kom maar gauw weer een keer langs 😉

O ja, allemaal onder de €10 trouwens, onze winterthemawijntjes. Laten we het jaar maar wat portemonee vriendelijk inzetten!

Geef een reactie