cursusnieuwswijnverhalenZonder categorie

Wijn op hoge hakken

UPDATE: DEZE POST SCHREEF IK 13 MAART 2012 – NA DE EERSTE MADAMMENAVOND 🙂
zo'n 54 madammen genoten ondertussen van een tintelende avond in onze pleisterplaats
ZIN om erbij te zijn donderdag 13 juni om 19:30? Ik ben een mailtje / belletje verwijderd van een heerlijke no nonsens MADAMMENAVOND!

… bovenstaande (zie titel)  was één van de namen die door mijn hoofd dwarrelden voor onze wijnwinkel. Maar ik kreeg een veto van de kompaan 🙂
"Ge moogt er op stappen, lopen, wankelen. Ge moogt er om 2 uur 's nachts uw auto mee in en uitladen. Ge moogt er mee schuren, ramen poetsen en schilderen. Ge moogt er mee door de wijngaarden van Serralunga d'Alba naar Castiglione Falletto… maar DAT komt niet als naam op de etalage!"

I did all that & more … maar vorige vrijdag heb ik ze uitgetrokken, die 15 centimeter winst.       De reden? Madammenavond in Gramolere.

Op rode kousen
Met 5 grave madammen
In een heerlijke pleisterplaats
6+2 wijnen
en wat kaas en vlees en zoets

De avond vloog voorbij en BE WARNED guys … They know now!

  • Wie de bubbels voor champagne vangt, waar ze dat doen en hoe ze die in een fles krijgen.
  • Dat wit niet wit is, dat er WHOW, YEAH, jumping out of my glass wit is maar ook wit dat een beetje bescheiden in een hoekje staat te draaien.
  • Van de 2 B's uit Frankrijk weten deze 5 dat die van elkaar verschillen als sneeuwwitje van elke zevende dwerg.
  • En … dat als je je gasten na zwaar tafelen een glaasje moscato d'Asti geeft, diezelfde gasten met plezier in een zwembadje – dat niet grote mensen proof is – duiken! Yep, guys … be worried by now, they know!

Uitgebreid verslag moest er de dag nadien geleverd worden. Jahaa, tradities zijn er om in ere te houden. Samenvattingetje van de avond is de deal, als ik echt geluk heb haal ik de auto voor ik in bulletpoints en pp dien te denken (jahaa, inside joke).

Maar al vertellend kwam ik wel op volgende uit: de dames die de sauvignon blanc lekker vonden, kozen daarna voor de pinot noir EN hielden wel van een glaasje zoet.
Wie de chardonnay met houtopvoeding verkoos ging daarna voor de bordeaux en was niet zo overtuigd van de italiaanse prikkeling.

Conclusies daaruit trekken? Met een glimlach denk ik… wijn is de meest emotionele drank die je in een glas kan schenken!
Wat zegt dat over mij? Dat ik eindelijk mijn draai gevonden heb!

SALUTE!

Een GrOtE GrAzIE aan Christine, Chantal, Johanna, Hélene en Karen – 5 grave madammen.

2 gedachten over “Wijn op hoge hakken

Geef een reactie