wijnverhalenZonder categorie

Wat we nienanooit willen vertellen over Piemonte …

Ik kijk naar buiten en zie mensen verscholen onder paraplu's, koukleumend in hun jassen. Waar is verdomme die zon die ons de afgelopen week verwende?

Op mijn bureaublad kijken de glooiende hellingen van Piemonte mij verleidelijk aan. De ronde toren van Castiglione Falletto en een beetje rechts de uitgestrekte gebouwen waar Cavalotto zijn heerlijke wijnen maakt.

Heerlijkheden moet je delen, dan worden het er meer. Maar Piemonte, delen? Geen blond, bruin noch grijs haar op mijn hood dat daaraan denkt!

Allez komaan, dat doe je toch niet?

Vertellen hoe Tenuta Montanello prachtig op één van de glooiende heuvels gelegen is? Hoe je daar op het terrasje kan genieten van wijn en rust en lees en vriendengeroezemoes? Hoe Alberto een ontbijt serveert zoals een ontbijt op vakantie hoort te zijn? 
Nee, dat denk ik niet.

Castiglione Falletto ligt midden in Barologebied. Nee, nee, haal die wenkbrauwen maar naar beneden en veeg die frons weg, want u dacht dat dat Barolo was hé? Ook! En Serralunga d'Alba en La Morra en … Voor ons liggen die allemaal lekker in het midden.

In Serralunga d'Alba ligt gezellig (dit is echt geen woord dat bij ons past) aan de voet van il castello genesteld, een enoteca … YEP! GET you're butt  yourself over there. Centro Storico herbergt een schat van een herbergier die gek is op bubbels maar ook elke wijnmaker uit de wijde omgeving kent. Laat je leiden door zijn oordeel en je weet welke wijnkelder je maar beter eens gaat bezoeken.

En als je geen zin hebt om na een uiterst beschaafde avond in zijn wijnbar, je geluk te proberen op de kronkelende wegen … op kruipafstand vind je Ca d Calin! Daar kan je op het terrasje 's avonds genieten van de dorpoudsten die verzamelen op het pleintje.

Houdt u deze adresjes pretty please with a grape on top helemaal alleen voor uzelve? Want wij willen tenslotte absoluut vermijden dat we geen plaatsje meer kunnen reserveren. En het zou ziezazonde zijn als we aan deze deurbel niet meer kunnen aankloppen 🙂 Onthou hier aan tafel dat het onbeleefd is om met je mond open je bord en je gezelschap aan te staren en dat kreunen in een vol restaurant alleen is voorbehouden voor Sally – when she met Harry…

Piemonte is … on a plate ,)

Meer tips? Dat kan echt niet hoor. Maar kom een keer langs en we fluisteren er u nog een paar in uw oren!

Geef een reactie