genietenZonder categorie

wijn op een stokje

OK, gevonden op het wereldwijde web … maar zo met de zon op mijn rug en zicht op heerlijke flessen wijn lijkt me dit een heerlijk wijn-op-een-stokje, laten we dat een keer uitproberen!

Het receptje in Vlaamse maten en gewichten:

115 gram donkere rietsuiker
dezelfde hoeveelheid water en tot een dubbele hoeveelheid aan pinot noir
– ik ga voor onze Bodega del Find del Mundo pinot noir …
een kleine 700 gram overheerlijke rijpe zwarte bessen 

Bon, ik ben geen kluns in de keuken, maar dit vraagt toch wel ijsgekoelde aandacht

Beginnen met het maken van een siroopje. Altijd een uitdaging, want voor je het weet ben ik afgeleid en heb ik karamel en een wel HELE kleverige pot. Ook lekker, maar niet de bedoeling. Dus, zachtjes met dat vuur, roeren in het potje en als de suiker opgelost is, opzij zetten en laten afkoelen.

Briek of Otto die er ondertussen waarschijnlijk al wel met hun neus opstaan, een kom met de zwarte bessen geven en de mixer. Nee zonen, eerst de mixer uitzetten en DAN pas uit de kom heffen.

Aan deze fruitpuree de gekoelde siroop en evenveel pinot noir toevoegen en proeven … en die pinot noir, die mag je proeven! 

Nu nog in mijn kasten rommelen, want ergens verstopt zitten daar heus wel ijsvormpjes. Iedereen heeft toch al wel een Tuppeware-avond meegemaakt?
En dan 4 tot 6 uur laten koelen!

En nu nog een kindvriendelijk receptje vinden.

Wie deze maakt, of andere wijnvariaties? DELEN!

Enjoy 🙂

Een gedachte over “wijn op een stokje

Geef een reactie