just for funwijnverhalenZonder categorie

“uit de winkel geklapt”

Is het waar dat mannen over wijn babbelen en vrouwen het kopen? 
Als ik naar mijn gemiddelde klantengeslacht kijk, daar zit iets in! Al kan ik ook zeggen dat de meeste vrouwen een cadeautje komen kopen en de meeste mannen … 🙂

Soit, uitzonderingen bevestigen de regel en een tijdje geleden kwam er een schat van een madam de winkel binnen. Ooit had ze een man en een wijnkelder maar dronk ze geen wijn. Nu had ze een ex en geen wijnkelder en dronk ze wel wijn. 
Nee NEE heren, daar is geen oorzakelijk verband tussen, pijnig uw hersenen niet, NIET!

Ze vertelde dat ze genoot van een glas wijn en dat ze zelfs een aantal flessen in haar nieuwe huis op de schouw had gezet. Het is zo fijn om herinnerd te worden aan de momenten waarop ik die wijnen dronk, vertelde ze me. 
Die ene fles, van toen we op vakantie waren.
En die andere meegebracht door lieve vrienden.
Eentje die geopend werd op die eerste echte zomerse avond en …

Kijk, en dat is zo heerlijk aan wijn! 
Geef mij een glas wijn en ik steek er mijn neus in (ook in glazen water, maar dat is een andere en saaier verhaal). Geuren knallen rechtstreeks naar je emotionele centrum in je hoofd.

Ok, testje:

  • waar doet versgemaaid gras je aan denken? Toch aan die zomerse dagen waar je als kind in de tuin speelde … waarschijnlijk heb je een sauvignon blanc in je glas.
  • waar doet zoete vanille je aan denken? Vast ook op woensdagmiddag koekjes of cake gebakken … een houtgerijpte chardonnay katapulteert je zo naar je moeders keuken.
  • waar doet de geur van rozen en thee je aan denken? Mij aan een koude winteravond, een bad vol schuim, een boek in mijn handen en ok, ik geef toe, geen thee op de badrand. … AH, nebbiolo uit Piemonte!

Wijn en emoties, onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Daar herinnerde het verhaal van deze fijne madam mij nog een keer aan.
Ik zag ze in mijn verbeelding staan, al die flessen, getooid met een kaars op haar schouw. Als foto's herinneren ze haar aan fijne momenten.

Heerlijk zo'n verhalen in onze winkel. Koesteren doen wij zulke klanten!

En, welk verhalen vertellen de flessen in jullie kelder? Zin om ze te delen … we like!

Geef een reactie