genietennieuwswijnverhalenZonder categorie

O

Ja, O deed mijn mond.
Mijn hersenen knetterden en vroegen zich af wat er in godsnaam gebeurde.

Zo af en toe proef je een wijn waarbij het gevolg O is … O wat mooi en oeps die raakt mij. Zoals je, al heb je er al 567tig gezien, plotsklaps bij die ene zondsondergang denkt: O, zo mooi en je voelt die schoonheid door je heen gaan.

't Was anders een doodgewone woensdagochtend. Zonen naar school gebracht, wat boodschappen gedaan en de winkel en onze pleisterplaats wat opgerommeld, want Bart kwam langs met 2 Italiaanse madammen.

Valeria en Amelia, twee dames die op mijn verzoek Prego, mi piace la bella lingua Italiana!, het verhaal van Le Cinciole in het Italiaans vertelden.
Le Cinciole ligt in het hart van Toscane, in Panzano in Chianti. Jaja, reist u in uw geheugen maar terug naar die zomerse vakantieweken. Die dagen dat de moeilijkste beslissing was of u 10 baantjes zou zwemmen of liever met een glas wijn en een boek in de schaduw van een boom de dag zou vullen.

Onze wijnen willen het typische van Chianti en haar druif Sangiovese tonen, vertelde Valeria mij. 

Chianti staat voor helder rode, frisse, fruitige wijnen. 
Nee, niet voor die in stro omhulde lelijke bollebuikflessen die je getooid met een kaars in de 'typische' Italiaanse restootjes vindt en waar je mondhoeken zuur van wegtrekken en het fruit wel heel erg goed verstoppertje speelt.

Sangiovese ofte ook wel 'het bloed van Jupiter' is een druif die je verleidt met haar stralend rode kleur, heel wat sappige soepelheid oplevert in het glas, een dot zuren heeft en zachte tannines. Een glas gevuld met rijpe krieken en van die donkkerrode amareno kersen maar ook wat gedroogde theebladeren en kruidigheid en hier en daar een herfstige champignon.

Loopt de goesting al in je mond … 🙂

Met veel plezier zetten wij deze chianti classico "Le Cinciole" bij ons in de winkel! Want wijnen waar ik stil van word … 
Deze wijn wil, in de woorden van de dames: “Nostro intento è quello di esaltare le caratteristiche del vitigno cercando di conservare quanto più possibile i profumi primari e la piacevolezza di un vino giovane.”

Voor de technische details klik even naar hier!

Rest er mij alleen nog mee te delen dat deze wijn vanaf heden bij ons te verkrijgen is en dat we de fles zeker openen op 14 oktober (moest u mij niet op mijn lekker woord geloven).
 

 

Geef een reactie