genietenwijnverhalenZonder categorie

Sommige wijnen fluisteren

20130412-005041.jpg

Eric Forest – Les Crays

"Doe mij maar een chardonneetje" Bijna even pijnlijk aan wijnliefhebbers oren als " voor mij graag een zjuderans" op die camping die net iets teveel oranje kleurt.

Laat ik in zin drie alvast heel duidelijk stellen dat wie ooit waagt op deze manier een witte Bourgogne van Eric Forest te bestellen het met mij behoorlijk aan de stok zal krijgen. Nope, no kidding!

Dit jaar maken we van onze tocht naar Piemonte een echte slow travel. Halverwege, ok een kleine omweg, houden we halt bij een wijnman die onze harten gestolen heeft.

Bourgogne, Maconais, Vergisson … waar het huisnummer vertelt hoeveel meters je hebt afgelegd sinds het begin van de straat … We zijn er!

Op de oprit staat iemand te wachten met een bos springende krullen in bedwang gehouden door een haarband. Okeeee, een voetbalfan die verdomd lekkere wijnen maakt.

Een handdruk en een blik in onwaarschijnlijk guitige en twinkelende ogen laten mij gerustgesteld achter. 

Ik neem jullie graag mee naar 1 glas wijn van Erik Forest.

Een zomerochtend, de ramen van de klas staan open en 20 hoofden buigen zich over een examen. Het laatste, het allerlaatste en dan begint de vakantie …

Iemand veegt alvast het bord en het krijtstof dwarrelt door de zonnestralen. Ruik je het ook? Zachtjes tikt de tijd en 1 na 1 worden de banken leger en hoor je het geroezemoes op de speelplaats aanzwellen. Eerst nog tinkelend, als het zachtjes neerzetten van glazen, later steeds vrolijker, verwachtingsvoller. Want JA! We hebben tijd, de tijd om te genieten.

Les Crays fluistert je ook zo'n verhaal. DE terroirwijn van Eric Forest vertelt je over de keien, stenen en mineralen waar de druiven in geworteld zijn. Beloofd je een zomer om van te genieten, met fruit dat vrolijk in je glas walst. De houten vaten waarin deze wijn werd opgevoed vermijdt dat dit glas zomaar alle remmen losgooit, nee nee, tijd mag je nemen om eerst tinkelend en daarna steeds vrolijker van deze chardonnay te genieten!

Les Crays van Erik Forest laat je voelen wat zomer is! Je ontdekt weer wat tijd nemen is om te genieten … Af en toe uit die ratrace stappen door een glas wijn in te schenken … Een cadeautje aan jezelf!
Geniet met volle teugen van herwonnen vrijheid na al dat schrijven, werken en laat dat stof maar neerdwarrelen. Ontdek in dat ene leven dat je hebt hoe schoon en lekker wijn kan fluisteren.

20130412-005746.jpg
De rots van Vergisson waakt over de wijngaarden van Eric Forest.

Geef een reactie