genietenjust for funnieuwsZonder categorie

voor 9 juni: zonder de hakken en het kopje koffie … alhoewel :-)

wijn
… dat kopje koffie tot daaraantoe. Dat maak ik met plezier voor u!

Maar HET BOEK WIJN!
Als tip voor vaderdag even in de kijker gezet.

Filip Verheyden … in een ver verleden* uitgeroepen tot Belgian Wine Personality of the Year, is een intrigerend man.

Al jaren pronken in mijn keuken de kookboekjes van zijn hand:  "De Basis", "Het Product" en "Het Gerecht".
Zo'n 3 jaar geleden startte hij met een ongewoon wijntijdschrift: TONG. Lef moet je hebben om te weigeren ook maar enige reclame op te nemen in een tijdschrift dat nu niet echt kan rekenen op een uitgebreid publiek. Nee, je vindt het nooit tussen de boekjes in de wachtzaal of bij de kapper … Maar je mag me altijd het adres van de kapper geven die dat wel doet 🙂
TONG is het schoolvoorbeeld van "kill your darlings". Eén onderwerp uitgelicht en toegedicht door Masters of Wine en andere knappe koppen. Informatie in zijn meest pure en uitdagende vorm.
Jancis Robinson zei:  "TONG is de belangrijkste Belgische bijdrage tot de wijnwereld".

Klik op de link en je vindt alle info over hoe je je kan abonneren op dit tijdschrift.

WIJN
is zo één van die boeken met een hoge aaibaarheidsfactor en een hebben, hebben, hebben-uitstraling. En wees eerlijk, de titel says it all!

Nee dacht ik eerst! En toen, oh jawel, jullie zijn mijn schrijfstijl zo ondertussen wel gewoon! Ik zeg zo vaak dat de wijn op zijn maker lijkt … wel, bij dit boekje geldt hetzelfde. Dus, jawel. Ik kan evengoed de auteur omschrijven, zo weten jullie meteen wat jullie in handen krijgen met dit boek 🙂

Meneer Verheyden is een man die je niet snel vergeet. Stijlvol gekleed, lees: strak in het pak. Zijn woorden zijn rechtoe, rechtaan, glashelder en staan voor wat hij bedoelt. Al herken je maar beter ook zijn kwinkslagen en ja, rol af en toe maar eens met je ogen. Want uitdagen is zijn motto.

WIJN
past dus perfect op die design salontafel uit dat glossy interieurmagazine. De bijhorende foto's zijn ZOO schoon en de teksten zijn helder en duidelijk en tegelijk weten ze ook te verrassen.
Lees en genietvoer dus voor het aankomende wijntalent, de Bourgondische levensgenieter of de gretige verzamelaar van wijnwetenschappen.
WIJN bestaat uit 4 delen en wat zo heerlijk is? Deel 1 zet gelijk je prioriteiten juist: WIJN DRINKEN.
Een boek om gulzig in 1 ruk uit te lezen of genietend in kleine stukjes te verorberen. In elk geval een wijnboek dat je telkens weer ter hand neemt om iets op te zoeken. Wat schenk ik het beste bij de pizza, hoe ontdek ik fouten in mijn wijn of wie is in hemelsnaam Viognier? Allemaal vragen waar je een bond ig antwoord op krijgt.
 

Meegescheven door Fiona Morrison, Master of Wine (wijnschrijver voor o.a. Decanter, The World of Fine Wine en TONG, en co-eigenaar van het vermaarde château Le Pin in Pomerol, Frankrijk) en Romana Echensperger (Duits topsommelier en “Best Sommelier of Berlin”, Master of Wine candidate).

Dus denk voor 9 juni eens aan dit heerlijke kleinood voor die held van een papa, die creme van een man, die schat van een stiefvader of … 

Ik pak dit boek in elk geval met veel goesting voor je in en verzeker je dat dit een topkadoo is!

28,50 all in!

 

o ja, het * van hierboven … just kidding, dat verre!

Geef een reactie