cursusnieuwsZonder categorie

een medicijn tegen al die katten en honden die de hemel komen uitgevallen … wij hebben dat!

rainy500

Want ja hoor, It's raining cats & dogs en de kaarten zien er niet veel beter uit voor de komende dagen.
Want ja hoor, daar hebben wij een medicijntje voor 🙂

Stap maar in die cinquecento die klaar staat en laat je op 26 september in onze pleisterplaats door de bochtige wegen en de golvende wijngaarden van Italie voeren.

We hebben nog een paar stoeltjes vrij, dus aarzel niet en schrijf je in: glunderen@gramolere.be

ITALIA
wie er deze zomer op vakantie was verlangd ernaar terug, en geef toe … eigenlijk al sinds het moment dat je de grens in je achteruitkijkspiegel zag verdwijnen.
wie er in die 2 maanden van schoolvrije dagen niet is geweest … hoort van al die anderen die er wel waren,

  • hoe elegant de dames er over de kasseitjes flaneren, alsof ze niet anders kunnen dan de elegantie van hun land met elke klikklak te laten weerklinken tegen de oude stenen van de stadjes
  • hoe je tot in het onooglijkste kleinste dorpje een restaurantje vindt en je daar eet als was je de koning, koningin, en alle prinsjes uit Games of Thrones (zonder je nek te riskeren en zeker zonder die draakjes)
  • hoe de avonden er zinderen en de nachten er verdwalen in lieflijke woorden en … schenk uzelve een heerlijk glas wijn uit en gebruik uw eigen verbeelding even 🙂

En de reden waarom je er leeft als engeltjes in de zevende hemel – vergeet het maar hoor, die God in Frankrijk –  dat zijn de wijnen. (soms moet je nu eenmaal wat korter die bochten nemen om je punt te maken)
Wat zeg ik … DE WIJNEN! Ja, met uitroepteken. Nee, we zijn niet bevooroordeeld.

Italie proeven van Noord naar Zuid in een paar uurtjes tijd is een even onmogelijk opdracht als denken dat je op zaterdagmiddag maar 5 minuten nodig hebt aan de kassa van de supermarkt met een winkelkar zo vol boodschappen alsof de zondvloed elk ogenblik start.
Maar, hey … wij gaan dat proberen, u i t r o e p t e k e n
Want we weten dat om 6 uur 's avonds aanschuiven in de rij van de supermarkt NOG gevaarlijker is.

Weet ook dat dit uitgerekte landje zo'n 300 officiele typisch Italiaanse druiven kent. Uiteraard zijn er dan ook minder officielezo'n 1000 verschillende druiven dartelen in de wijngaarden met namen als Garganega, Nuragus, Arvesignadu … alsof ze uit de eerste de beste maffia-film komen. Of wat denk je van Pecorino, Capolico, Gaglioppo?
En deze: Picotendro, Rossese, Cari, Bonamico.
Alsof ze nu al aanmoedigen tot het schrijven van poezie.

En ja dit land dat lijkt op een hooggehakte laars heeft heel wat verschillende weertypes. Van het koele, norsere klimaat rond Milaan en Torino over het tot zalig flaneren in zachte zomerstralen uitnodigende Firenze, Sienna of Perugia, tot het stoofhete zuiden waar je niet liever wil dan een gulle plons nemen in de verkoelende golven die hiel en tenen omspoelen.

Vergeet ook niet dat God in het midden van dit land een bergketen neergooide en rijkelijk strooide met meren en meertjes die in al hun romantiek bedelen om aan hun oevers een dansje te placeren en een glas wijn te drinken.

ZO … Italie … een uitdaging? 
SI!

Maar wij maken er een heerlijk lekkere van … promesso. Dus, rep je van hier naar je mail en schrijf je in voor onze Italiaanse proefsessie op 26 september.
 

ANDIAMO!

Wees niet ongerust … we gaan ze echt niet alle 1300 en nog wat proeven. Maar wel een paar!

 

Geef een reactie