genietenwijnverhalenZonder categorie

Een orgasme op je tong voor zo’n €1400 ?

dope

WIJN, we hebben het over wijn!
Maar hey, met zo'n titel heb ik nu vast je aandacht.

Dus, dronk jij al eens een wijn van €1400? Ik wel. Donderdag 3 oktober 2013.

Miriam van Het Lefhuis … what's in a name 🙂
Maar ook van Unwined.
En sinds kort echt samen met Koen.

– jajaja, laat het roddelen beginnen tikt ze met een big smile –

Die Miriam wou nu eindelijk wel eens weten in welke mate DRC echt zijn geld waard is en of je dan echt van je sokken wordt geblazen of zoals Roald Dahl het in een heerlijk Engels thongue in cheeck beschreef: "Sense for me this perfume! Breathe this bouquet! Taste it! Drink it! But never try to describe it! Impossible to give an account of such a delicacy with words! To drink Romanée-Conti is equivalent to experiencing an orgasm at once in the mouth and in the nose.".

DRC? Ja ook ik trok mijn wenkbrauwen ter hoogte van de hoogste bol van het Atomium. What the, whatever?
DRC dames en heren, en niet diegenen die nu met hun ogen draaien, staat voor Domaine de la Romanée Conti. 

Ok, er zijn er nu nog een aantal die denken: What the, whatever?

Wel DRC is de Rolls Royce onder de wagens, de Dries van Noten onder de mode-ontwerpers, de Rafael Nadal onder de tennissers, de Sergio Herman onder de koks … 
DRC is vloeibare poezie in een glas, twinkelende muziek van Van Beethoven op je smaakpapillen en dat extra uurtje mogen uitslapen op zondag in je neus.

Tja, als de fles 1400€ kost dan mag je al eens een eisje stellen natuurlijk!

Miriam wou graag weten of een glas wijn dat allemaal teweeg kan brengen. Tja, wie niet?
Naast de Lotto winnen en schandalig rijk worden zodat ik …

(leespauze waarin u uw fantasie ook even op hol kan laten slaan – GO JAZZY)

staan dit soort ervaring ook op mijn TO DO lijstje.
To Do lijstje horen dat soort dingen te bevatten. 1 kg worteltjes, afwasmiddel en katteneten daar dienen boodschappenlijstjes voor.

Maar ja, 1400€ is wel veel voor 1 fles, dus ze zocht wat andere wijngenieters bij elkaar om de prijs te delen, ze kocht nog een paar andere verwennerijen in fles en ze engageerde een cateraar.
Enfin, ze zorgde ervoor dat de setting heerlijk was en dat we onze smaakpapillen konden voorbereiden op "heaven on earth"

Ik hoor u tot hier denken, ENenENenEN?

Laat ik u even meenemen naar Bart zijn blog … hij plaatste daar een citaat waar ook ik met mijn beide hooggehakte voeten ga achter staan. Op dit plekje en passend bij Gramolere laat ik alleen dit achter uit de woorden van Stefano Chioccioli:

“What does a good wine mean for your life?” If you merely feel a taste then you might never be able to answer this question, but if you feel the culture and the love of the people who have produced the wine then you are on a path to understanding wine as a product.Surely you will need time, money, and appreciation on this path, but anyone willing to give these things to understand wine has started an amazing journey.
 

Bourgogne was voor mij tijdens mijn eerste stapjes in de wijnwereld niet echt evident. Maar als je via Italie en dan vooral Piemonte die wereld binnenstapt, dan eis je al gauw toch wel wat elegantie in je glas. 
En laat Bourgogne nu toch DE plek bij uitstek in Frankrijk zijn waar je dat vindt … ALS je de juiste wijnbouwer in je glas krijgt! Ik geef toe, af en toe erg proppen die gewichtige mannen in die glazen, maar hey, dat lukt wel.

Bij deze post moet dus echt wel eentje over Bourgogne en Pinot Noir komen. Ik zoek die 5 minuten tijd later op het jaar.
Graag wil ik jullie meegeven wat een DRC uit 1985 aan neem €100 de slok met een mens doet.

Wat mooi zo verlegen en stilletjes twinkelde die bijna twintiger in mijn glas. Toe sjoe, vertel eens iets, laat mij je nu eens ontdekken, wees niet zo introvert!

Heel traag – maar wat kan traag mooi zijn – kwamen er roosjes, rode kersjes en ja, toch wel wat animale geuren tevoorschijn uit dat glas. Een glas dat met elke danspas (lees wals) een beetje meer van zichzelf prijs gaf.
Op mijn tong een fluwelige, ragfijne wijn die heerlijk rood fruit combineerde met wat donkere toetsen. Kracht in balans als een ragfijne koorddanseres balancerend op 90 meter hoogte tussen twee wolkenkrabbers.
 

Damn, een introvert zelfs op die leeftijd
maar ook
Damn, wat nam deze wijn mij teder bij mijn vel en deed hij zacht mijn ogen twinkelen.

Domaine de le Romaneé Conti deed zijn naam alle eer aan! Met mijn hand op mijn hart geef ik graag toe dat dit 1 van de mooiste Bourgognes was die ik ooit al proeven mocht.

Is de fles zijn prijs waard … dat is een discussie die ik niet voeren wil. Maar doe zoals Miriam, zoek wat vrienden bij elkaar en deel de kost!
Wie een beetje de wijnwereld benadert zoals Stefano, Bart en ik doet zich een wonderlijke ervaring cadeau dan.

Miriam, Koen en Unwined gaven een schone voorzet met dit initiatief, waarvoor GRAZIE! 
Bart en ik willen dat graag een keer met Gramolere herhalen

zegt Conterno u iets?

 

 

 

 

Geef een reactie