nieuwsZonder categorie

de letter W

van wervelende woorden en wijn walsend.

Misschien komt u hier terecht omdat u heeft horen vertellen over een klein wijnwinkeltje in Lier en u wil wel eens weten wat ze daar verkopen … klik op de tab “wijnen” en u vindt een schatkist aan overheerlijke flessen!

Ik hoor u denken tot hier “jaja, dat zegt elke wijnhandelaar wel van zijn/haar wijnen”. Heel eerlijk? Ik zou dat ook denken 🙂

Maar … als u op die knop klikt (trompetgeschal vanop de kantelen, tatarataa) dan komt u echt wel op een plekje waar u wijnen vindt die suuuuupersappig zijn.
Zoals, ik denk maar iets, een lekker rijpe perzik waar je in de zomer vanuit je strandstoel, naakte tenen kriebelend in het zand en een hemel knallend in de kleur blauw boven je hoofd, in bijt en ja, waarbij dat sap dan toch een beetje langs je mondhoeken naar beneden loopt.
Of wijnen die je met hun geuren bij je nekvel vastgrijpen en je terugkatapulteren naar die ene winterse avond waar je met heerlijke vrienden aan een lange tafel zat, haardvuur knetterend in een hoek, stoofpotje van wild dampend op tafel en iedereen een bord om zichzelf te bedienen terwijl de sneeuw de wereld tot sssstttt stilstand brengt.
Of wijnen …

JA, die wijnen hebben wij! Kom gewoon langs.

OF, misschien komt u hier terecht omdat u gehoord heeft van vrienden dat het er hier op proefavonden wel eens uit de hand kan lopen. Want er is daar die extraverte madam die een hoop lawaai kan bijhebben en die ze in de wijnwereld bijna allemaal kennen … omdat ze hooggehakt, meestal in een LBD en  “blond” is. En waarvan het gerucht de ronde doet, je moet ze niet onderschatten want ze weet wel teenentander van wijn. (I like those rumors)

Voor al onze proefavonden klikt u even op de button cursussen. Maar wees alvast gewaarschuwd, op die avonden ben ik hier niet alleen, vandaar dat het zo uit de hand kan lopen. Bart is de kompaan in winecrimestories – spreekt u voor mijn plezier even dat woord luidop uit, never mind the people on thier desk next to you looking a bit worried now,  en u heeft uw lippen alvast de nodige massage gegeven om te proeven – en hij is ook de factor waardoor Gramolere met de garantie komt voeten op de grond en hoofd in de lucht. Tja, dat is nu eenmaal het kenmerk van een goede wijngaard. Stevige diep geworteld en druiven richting zon.

Of, misschien komt u hier terecht nadat via via via – de wegen van het internet zijn een kluwen waarbij zelfs de draad van Ariadne het zou opgeven en gewoon in een knoopje op de grond gaat liggen – u onze facebookpagina gezien heeft.

Kijk, en nu ben ik compleet kwijt waarom ik aan deze post begon.

 

momentje stilte voor mezelf om mijn hersenen weer bij elkaar te zoeken, gaat u rustig even een fles wijn uit de kelder halen

 

ja, wervelende woorden en walsende wijn, dat was het.

Ondergetekende heeft al wel wat zinnen achtergelaten op het web en bij het herlezen van Koesteringen, de eerste stapjes en Wine-Itch, getting a bit more serious on wine, moest ik denken aan die vriend die zei ‘ik ben jaloers op wat jij met woorden doet’.
Ach dear, da’s gewoon omdat ik graag dans.
Met woorden, wervelend
en wijn, walsend
en
euheumm.

Dus, ondanks dat deze site toebehoort aan een wijnwinkel, komen hier veel woorden op terecht die niet persé met wijn te maken hebben. En tegelijk denk ik met u mee … als het klopt dat de wijn lijkt op de wijnmaker of de man/vrouw die ze verkoopt dan geeft dit wel een erg goed beeld van wat ik van Gramolere kan verwachten.

Ik kantel mijn hoofd, ja een beetje naar links.
Ik gluur door mijn wimpers naar dit scherm en denk … Eigenlijk wou ik alleen maar dit liedje delen met mijn klanten.

De dag is zo grijs en mistig iedereen kan toch wel wat Italiaanse zon gebruiken.
Wervelende woorden in mijn hoofd en walsende wijn in mijn hand – NEE, niet nu, ik mag dan blond zijn, op mijn klavier ratelen doe ik met al mijn vingers en dan kan je geen glas vasthouden, DAT u dat dacht zegt evenveel over UW haarkleur als de hoogte van MIJN hakken.

Met DEZE: alstublief muziek om wat zon in huis te halen!

 

Wijnen waarmee je onderuit mag gaan terwijl deze muziek uit alle boxen in uw huis schalt:

Onze Schorpion Goud, HIEROM! Onze Au fil du Temps van Jean Marie Guffens omdat hij de gekste wijnmaker is die ik ken en zijn wijn laat je lachen. Onze Colpasso Nero d’Avola omdat deze druif ECHT wel een Italiaanse schoonheid is die elegantie als voor, middel en achternaam heeft. Onze Somsis Joven omdat je soms gewoon nood hebt aan wulps en vol rood dat je omarmt OF … onze Moscato d’Asti van Ca d Gal, omdat de wijnmaker de meest gulle omarmingen geeft en elke delicate bubbel van deze wijn gevuld is met tinkelende lachjes.

OVER & OUT, love you!

 

Geef een reactie