just for funZonder categorie

Een pracht van een zoon!

20140127-201120.jpg

De eerste wedstrijd badminton voor de oudste zoon.
We keken naar het eerste spelletje in zijn poule en zagen de ene jongen de andere genadeloos van het plein vagen.
Spelplezier was ver te zoeken.
Otto speelde zijn eerste 2 spelletjes ontspannen en vol fun met 2 twaalfjarigen die nog niet zoveel speelervaringen hadden als hij.
En won … moeiteloos, maar zonder zijn tegenspelers de moed te ontnemen. Nee, ze genoten allemaal en glunderden na de wedstrijd.

Ik zei hem in zijn laatste wedstrijd niet al te vriendelijk te zijn, want hij kon rekenen op een verbeten tegenstander aan de andere kant van het net. En ja, hij heeft een mama die niet de simpelste is.

En DAMN, wat deed hij dat prachtig! Met een glundering in zijn ogen knalde hij de shuttles over het net. BENG, zonder moeite en met evenveel levenslust schakelde hij 7 versnellingen hoger en verbaasde met een heerlijk spel.
Woeps, ging het aan de andere kant, dit wordt geen wandelingetje in het park.

We kregen een heerlijk en eerlijk partijtje badminton te zien!
24-29 … de zoon ging op zijn strepen staan en haalde de score naar 29-29!
Jammer maar helaas viel het matchpunt niet aan zijn kant, maar wat knap om te spelen op het niveau van zijn tegenstander en ondertussen met af en toe een dansje iedereen te laten glimlachen. Ook zijn tegenstander!
Ze genoten beiden van een strijd op hoog niveau, zo schoon om zien.

De zoon speelt, zoals ik mijn wijnen kies.
Een avondje onderuit met vrienden die wel graag wijn drinken en waar het drinkplezier op de eerste plaats hoort.
De Fontareche Viognier of Syrah … niet duur, maar glazen uitbundig genieten. Leeg die flessen maar, zo op een zomeravond bij de bbq of een winterse gezelschapsspelletjesnamiddag. Niets dat de ondergang van de rode legers bij Risk verzacht dan een glas Viognier.

En dan zijn er die avonden waar ik in de zetel plof met een heerlijk boek en zin heb in een fles waar ik niet per se de bodem van wil zien. Zo dronk ik een tijdje geleden de cru Casteletto van Mauro Veglio.
Piemonte, barolo … niet alleen een glas dat zindert van geuren, dat me met elke slok laat genieten … traag, maar ook een fles vol fijne herinneringen.

En ja, dan zijn er die middagen die overlopen in avonden, met gezelschap dat graag over wijn mijmert en praat. Andere wijnen staan er dan op tafel, als gasten voor de gasten 🙂

Elk moment een andere wijn-uitdaging.
Maar elk spel met evenveel glunderingen!

En ja, soms heb je kurk … Op naar de volgende dan!

Trotse mama en winelady on high heels. Het zit allemaal wel wat vervat in Gramolere!

Tips voor eenvoudige wijnen, voor iedereen met geen tonnen wijnervaring: alle wijnen van Fontareche, Luccarelli, Domaine Magellan, …
Tips voor verwenwijnen, voor die momenten om je spel te upgraden: de duurdere wijnen van Jean Marie Guffens, uiteraard Piemonte, …
Tips voor wijnen om je gasten te verrassen en 7 versnellingen hoger te schakelen: Vincent Dureuil met zijn Passetoutgrain, Domaine Magellan en zijn L'Hérault, de Grande Trilogie van Guffens en … die magnum champagne van Castelnau, …

Geef een reactie