cursusnieuwsZonder categorie

ABC

Cupido & Chardonnay

 

ABC … nee, nee, ik ga jullie niet het alfabet voordragen! En haal dat oude schoolbord, piepende krijtjes (hier kom ik vast op terug) en die stofferige vegers maar uit je gedachten. 

Zoals DRC een bekende (en lekkere) combinatie is van drukletters in wijn-middens, zo staat ook ABC voor een wijngezegde dat drukbezette mensen gebruiken. Of mensen die geheimzinnig willen doen. En DAAR doen wij niet aan mee! (meestal toch niet)

ABC,
Anything
But
Chardonnay.
ofte
Alles Behalve Chardonnay
Gramolere wil dit graag ombuigen naar Always Buy Chardonnay ofte UWNWUMAUNAETEGCD!
Wie deze code achterhaalt mag gratis naar de proefavond op 13 februari 2014 🙂

Deze druif is de meest opgehemelde, verdoemde, bekende, verguisde, geliefde, beminde, aangeplantte, geijkte, gestaalde, gebottelde … "in the world". En neem dat "in the world' maar letterlijk. Geen wijnland op deze bol of er staat ergens wel Chardonnay aangeplant. Ok, misschien moet je wat harder zoeken in Groot Brittanie dan in Frankrijk. Maar zelfs W. Churchill wist het al, terug in de vorige eeuw: "Remember gentlemen, it's not just France we are fighting for, it's Champagne!" 

En u weet toch wel waar Champagne wel HEEL vaak van gemaakt wordt? 

Wij zijn zo hotteldebottel van deze druif dat we jullie op 13 februari 2014 graag meenemen op een toer doorheen de lekkerste versies in wijnland. 

Geef mij maar een glas dat knispert en knettert, dat pas na een paar keer walsen je schoorvoetend haar aroma's schenkt en je dan bij de neus neemt en je laat verdwalen op een zonnig witte keienstrand. Ruik je het? Die witte keien die wat lagen te glunderen in de zon en nu die je ne sais quoi geur hebben. Noem het maar mineralteit, het modewoord dezer dagen.
Ja, het lijkt ook een beetje op de geur van krijtjes – zie je wel dat ik die nog nodig ging hebben – maar de deze piepen niet. 
Citrus en stekelbezen, witte perzik, van die sappige die Toon Hermans ooit zo schoon verorberde, en een hint, echt maar een fliiiiinterdunne hint van vanille, botercaramel of brioche.

Maar misschien verkiest u een wulps en gul en rijk glas wit. Chardonnay met power, dat zonder problemen sommige rode wijnen onder tafel drinkt. Goed rijp geworden druiven in een zomerzonnige klimaat, bijna uit het vel springend van rijp fruit. Stevig onder handen genomen in grote of kleine eiken vaten. DAT kan ook hoor!

Want dat is de SUPERWOMANpower van Chardonnay. Flexibel als een rietje … of een yoga madam (knipoog) levert deze druif zich over aan aarde, hemel en handen – terroir, klimaat en wijnmaker dus – om uiteindelijk in jouw glas te walsen.

Wij laten je met plezier kennismaken met de verschillende gedaantes van deze fijne madam!

Kom mee ontdekken: donderdag 13 februari 2014 en wordt verliefd op miss Chardonnay! 

Alle praktische info                                                              ALHIER!

Geef een reactie