just for funpromotiewijnverhalenZonder categorie

Storm in je glas wijn … ?

stormy weather

Kapotte paraplu en haren in oorlog … dat leverde de ochtendtrip naar de winkel mij op 🙂
De regen striemt langs de ramen naar beneden en ik denk wijs, vandaag mijn krijtbord maar even binnenhouden. Voor je het weet gebruiken de eendjes het als surfplank. Hm, bij nader inzien?!

Ach, ik hou met heel mijn zijn van SUNSHINE, maar zo af en toe een striemende regenbui is ook fijn. 
Het beste excuus immers om je comfortabel in een zetel te nestelen, met eindelijk tijd voor dat boek waarin je mag wegdromen of misschien beter nog, een bende vrienden die samen met je schuilen voor de storm.

En wijn … uiteraard!

De zeven beste wijnen om uit te schenken op stormige dagen – een lijstje (dat ik hopelijk niet weer vergeet op de keukenkast)
 

 1. Cava celebrandum Rosado – €9,20
  Roze bubbels, "da's voor watjes" hoor ik u denken. Denk opnieuw!
  Gemaakt van TREPAT druif is dit een bubbel die zindert in je glas en je verbaast met de kracht van PINK!
 2. Champagne Castelnau BRUT reserve – €60 voor de MAGNUM – lang schuilen vraagt een grooooote fles!
  the real stuff that DOES bring THUNDER in your glass! Ontstaan in 1916 tijdens de Eerste Wereldoorlog … logisch toch dat je gedonder krijgt dan.
 3. Indesio Pinot Grigio €5,95 – PROMO februari 2014 €5,35
  * meer promo's voor februari *
  een kleine prijs voor een witte die expressief je neus induikt en met zijn frisse zuren en rijp wit fruit je smaakpapillen laat juichen. Klinkt dat niet heerlijk licht in donkere wolkendagen?
 4. Vincent Dureuil Bourgogne Blanc – €15
  Omdat Vincent de pannen van het dak speelt in Bourgogne, omdat ik slecht 24 flessen te pakken kreeg EN omdat je voor deze prijs gewoon geen betere witte Bourgondier vindt. No Way ofte Geen Weg! Allez, ze mogen wel weg natuurlijk … maar alleen als u ze koestert in uw glas 🙂
  (ik heb de mijne al gereserveerd)
 5. Colpasso Nero d'Avola – €7,50
  de zwarte druif van Avola, een stadje in het zuiden van Sicilie. Italie … land van elegantie en passie. En dat wordt alleen maar heviger en heftiger als je zuidelijk gaat. Deze zwarte doet zijn zuidelijke panache alle eer aan maar doet dat ook op elegant klikklakkende hakken. Kaboem.
 6. Chateau Fontenil – Michel Rolland – FRONSAC €30
  verleidelijke Marylin MERLOT heupen die in bedwang worden gehouden door een gebeeldhouwde (naakte) ruggengraat van Cabernet Sauvignon … een Borderaux die mij elke keer weer verrast en gelukzalig laat wegdromen. En dat is knap als je Bordeaux bent en met mij geconfronteerd wordt 🙂
 7. Moscato d'Asti Lumine – €10
  het ultieme – en ik weet dat je nu denkt dat ik overdrijf, maar geloof me op mijn schone blauwe ogen … – dit is echt wel het ULTIEME glas ZOMER! Lees er gerust vorige hersenspinsels eens op na: KLIK

 

Zo … dat waren er 7 die je in geen tijd die donkere wolken, die stukke plu en oorlogsvoerende haren doen vergeten.

En wat drinken jullie nu?
 

Geef een reactie