genietennieuwsZonder categorie

die slanke blonde deernes die we allemaal zo graag verorberen :)

 Nee, nee … haal die gedachten nu maar heel gewoontjes naar donkere aarde en knisperende lentedagen en wat er dan maar beter niet komt piepen.

asperges

Ja hoor! Ze zijn er weer. En ik, ik hou het liefste van ze a la flamande. Voor een keer geen Italiaanse elegantie maar heerlijk smeltend mals in je mond met een stevige portie geklaarde boter overgoten en eigele eitjes in kleine stukjes en … damn, toch liefst die platte peterselie snippers.

Heel soms kook ik in onze pleisterplaats, toen Sylvie Legros op bezoek kwam bijvoorbeeld en zij na een dag heen en weer gesleurd te worden door het land, even aan onze tafel tot rust mocht komen.
Domaine Magellan blanc (€11) is een heerlijke wijn voor bij dit Belgisch goud! ECHT!

Maar we hebben nog een paar andere opties in elk budget:

wijnen voor bij asperges

Op een rijtje van links naar rechts:
De Gruner Veltliner uit Oostenrijk van het Domein Kolkman €9,50 – groeiend op de minerale lossbodem geven deze druiven een lichte, fruitige wijn. Wat citrus en een snuf witte peper om je smaakpapillen te laten tintelen.
Chablis Cuvee des 20 ans van Jean Marie Guffens €16 … een wijn die, ach, lees hier maar!

Goudgeel met groene reflecties walst de Picpoul de Pinet van Felines Jourdan €8 in je glas … DE wijn voor bij asperges verklaarde 1 van onze klanten een paar dagen geleden.
Nog uit de Languedoc; Domaine Fontareche Tradition Blanc €5,95 … wie de viognier kent van dit domein weet dat je pure kwaliteit drinkt. 

En dan nu, hop, toch naar La Bella Italia … waar mijn hart altijd wel naar verlangt  !
De Pinot Grigio van Indesio €5,95 komt van het woeste eiland Sicilie. Onderschat deze wijn niet, vol citrus en tropisch fruit met een verrukkelijke wals elegantie. En dan, last but not least: de Pinot Grigio van Skok €12,95, helemaal naar de andere kant van Italie: Friuli. Voor verwende nesten 🙂

Voor wie net als ik, zich ook altijd afvraagt hoe lang dat nu moet koken? Die asperges! Tip van Jeroen Meus … 
Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie. Meer info alhier.

 

Enjoy it all while you can!

 

 

 

 

 

Geef een reactie