nieuwsZonder categorie

Edith Piaf in een fles …

 

La vie en Rose

Thuis komen van vakantie en volgende mailtje in mijn inbox vinden (mijn eigen interpretatie – noot van de redactie)

'De paletten waar de rosé van Chateau Fontareche huisden vertonen nu een grote gapende leegte. Een leegte vergelijkbaar met een blik werpen in dat zakje rode neuzen dat je onbewaakt hebt achtergelaten … '

Ja, ze zijn opperder dan op … en, ze komen pas in december terug, 

Een wanhopige zoektocht doorheen mijn stock, hopende dat mijn chaos onverhoeds toch nog ergens een doos tevoorschijn tovert. Hoopvol al, maar dan ook AL mijn flessen uit de paletten halen, denkende dat ze misschien wel een paar onder een andere kurkkleur gebottled hebben … 

Nope, een zeer schrale oogst van 2 flessen rest mij nog. En die, die heb ik uitgedeeld, omdat ik een paar mensen een slapeloze nacht bezorgd heb 🙂 
Kijk maar eens hier en like de Gramolere pagina moest je dat nog niet gedaan hebben.

Soit, gelukkig had ik bij mijn leverancier een tijdje geleden een andere rosé gedronken die mij ook wel bekoorde. 
'k Moest aan een quote van Youp van 't Hek denken toen ik overwoog wel of niet in de winkel?

"hou je van die ander?"
"ja, als ik jou niet had gekend" 

Dus, ik heb deze Vie en Rose van Lionel Osmin zachtjes verteld …sorry ik heb al een geweldig lekkere rosé in de winkel en die …  🙂

Maar ja, dan is daar bovenstaande mailtje.

Dus, vanaf heden ende vandaag – hij staat trouwens open dus kom hem proeven – Lionel Osmin's La Vie en Rose €7,50.

Gemaakt van NEGRETTE … een druif door de tempeliers vanuit Cyprus meegebrachte naar het Zuiden van Frankrijk. Niet zo ver van Toulouse vind je deze druif in de wijngaarden. Toulouse, ook wel de roze stad genaamd. Et Voila, de naam 🙂

Maar dat vind ik een beetje een saaie uitleg, daar doen we bij Gramolere niet aan mee hé!

La vie en rose van Lionel Osmin. Ok, op Gramolere's wijze:
't zomerzonnetje streelt je huid en je voelt je als God in Frankrijk in je eigen tuin, zetel, ligbed … . Kinderen hollen knisperend rond en je hoort glunderende, ondeugende blikken – joelend gejuich – de spalsh woeshhh van een waterballon die doet wat hij moet doen, oPen SpAtTen.

Ja? Dat is wat een glas La vie en rose met je doet!
Dit glas geurt naar de textuur van Turks Fruit, een roos in de knop met dauwdruppels besprenkelt, zachtzoete aardbeitjes en een snufje witte keien opgewarmd in de zon.
Je proeft een ragfijne zijden sjaal die je zacht om je net iets te naakte schouders wikkelt, om de overgang van zomerse zon naar de majestueuze atmosfeer van die kathedraal te verzachten …

En je smaakpapillen dansen, zacht en teder … njummmm!

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt naar onze nieuwe rosé? Kom gauw eens langs!

Edith Piaf … La vie en Rose past perfect bij dit glas, geniet ervan 🙂

 

 

Geef een reactie