nieuwsZonder categorie

Wijnweetje(s) op woensdag – 10 manieren om iedereen te laten geloven dat je alles van wijn kent … HET VERVOLG!

10vervolg

6. is het witte wijn? zeg CITRUS geuren
Herinner je nog "zeg bes" als je je neus in een glas rode wijn stopt … ?
Bij witte wijn, zeg "hmm een beetje citrus". 9 van de 10 keren heb je gelijk, die andere keer is het waarschijnlijk een mierzoete dessertwijn. Hoe weet je dat? Hoe donkerder geel van kleur, hoe groter de kans … en absoluut als je dat glas bij je dessert krijgt. Of als de fles uit de dressoirkast van je bomma komt. 

7. ruikt het naar vanille
un caffé op een terrasje in Serralunga d'Alba of regelrecht naar de afdeling hout bij KLIK . Dan mag je gerust zijn, deze wijn heeft een tijdje doorgebracht in vaten (eikenhout of ander hout – hangt van de prijs van de fles af). Maar hey, regelrechte Sherlock Holmes- punten gescoord bij je vrienden.

8. zeg niet "dit is een zoete wijn" … of het moest echt een zoete wijn zijn
zoet wil zeggen zoet … met suiker dus. De meeste wijnen zijn gemaakt van rijpe (zoete) druiven, maar al die druivensuiker gaat een hooggehakte tango / knetterende boksmatch aan met de gisten. Resultaat alcohol. Ja, er blijft waarschijnlijk hier en daar nog een restje suiker zweven, maar wat je eigenlijk bedoelt is FRUITIG. Breng je wijnhandelaar ajb niet al te veel in de war 🙂

9. verzin
want geef toe … een tafel, vrienden, flessen wijn, niemand die echt luistert naar je schitterende en spot-on exposé. Afhankelijk van de hoeveelheid in de fles / hoeveelheid flessen natuurlijk.

10. nummertje 9 is alleen geldig bij "normale" mensen
Wijnnerds zullen je willen overtreffen (of ze bluffen zelf) Maar, moest je ons uitnodigen? Verzin! Neem ons mee in je fantasie, "go jazzy", ga op je stoel staan voor een gedicht, draag je eerste liefdesbrief voor, beloofd, we luisteren naar je 🙂 Maar stop er ergens onderweg een ode aan een druif of wijnstreek in.

en een halfje omdat we het niet kunnen laten …  10,5. DEEL
je wijnen en deze post vol weetjes 🙂 
Een vriend/vriendin, buurman, collega die wat wijngespijkerd moet worden? Stuur hem deze link! 

Geef een reactie