genietenjust for funZonder categorie

Storm op dinsdag … How to survive :-)

IMG_3823.JPG

Boodschapjes: risotto rijst, bouillon (bij voorkeur groenten of kip), erwtjes, parmiggiano, ui, pezo, iets wat afsmaakt

Kom druppend thuis (zoals in verzopen Ka(a)t… Zelfs de bomen op de vest houden niet alle regendruppels tegen. Al hoop je dat uit volle macht.

Stal je etenswaren uit en stel je prioriteiten: kurkentrekker, glas en duim dat er een lekkere fles in je ijskast staat. Ik maakte een rondedansje want er stond nog een fles Bourgogne Blanc van Vincent Dureuil in de mijne.
Jaja, soms heb ik schatten in de kou staan 🙂

100% chardonnay … maar chardonnay met een HOOFDLETTER C.
De C van een heerlijk gekregen compliment, uiterst charmant in je neus en als een cantate die je hart doet zinderen.

Nog 5 minuten voor het manvolk hier binnen dendert en ik geniet met volle teugen van dit glas. Zen na de storm.

Risotto staat er op het menu, omdat niets zo rustgevend is als in een pot roeren terwijl de wind tekeer gaat en de regen striemt.

De zonen maken huiswerk, er worden woordjes gedicteerd, parmiggiano geraspt en luidruchtig en vrolijk geleefd.

Waterkoker in actie en mengen met de zelfgekochte potjes bouillon. Olijfolie in de pan, ui snipperen – het is dinsdag, dus beslis naar eigen zin hoe fijn je snippert – als die wat glazig wordt voeg je zo’n 70 gram arborio rijst per persoon toe aan de pan.

Roeren en eventjes wachten, ook die glazig? Knipoog naar je glas wijn en giet het gul de pan in. Hmmmm!

En nu lepel per lepel de bouillon toevoegen en roeren. Zachtjes, langzaam, de tijd laten glijden en de geuren laten dwarrelen.

Als de rijst beetgaar wordt, die buitelende erwtjes toevoegen. De enige groente die ik lekkerder vind uit diepvriespakjes – en niet alleen omdat ik een hekel heb aan doppen. Maar het is zo lekker makkelijk na een werkdag en ik hou van hoe ze knisperend in je mond openknappen in hun frisheid.

Mengen met parmiggiano naar keuze – veeeeeel is dat hier, tenminste, wat ik heb kunnen redden uit jongensmondjes die telkens weer een stukje komen stelen.

O ja, op tijd en stond wat kruiden met peper en zout!

Vanavond met een portie geitenkaas en parmaham geserveerd.
En UITERAARD met een fles bourgogne blanc van Vincent … sneller leeg dan verwacht trouwens.

Niets zo lekker als storm counteren met een chardonnay die zacht als fluweel je mond verwent en buitelend wat zomer binnen brengt!

Heb een charmante dinsdagavond.

Geef een reactie