genietennieuwsZonder categorie

Go big or go home :-)

Domaine Magellan
U ziet me niet, maar ik kan u verzekeren ONE happy Kaat 🙂
De magnums van Domaine Magellan zijn in de winkel geraakt. HELL YEAH (vloek van verrukking).

MAGNUM (niet het ijsje, maar even verleidelijk) 7 redenen om mee te stoeffen op het volgende feestje  waarom je maar beter een keer een magnumfles koopt:

 1. een magnum fles is gelijk aan twee gewone flessen, voor wie het graag in getalletjes heeft: anderhalve liter wijn.
 2. dat is dus 1,5 liter
 3. meer wijn die de invloed van zuurstof in een fles kan counteren
 4. counteren ofte 
  1 (alg.) in de tegenaanval gaan, terugslaan; 2 (sport) in de tegenaanval gaan, de tegenaanval inzetten
 5. de wijn krijgt daardoor meer kans om langzamer te rijpen, niet zoals een appel rijpt hé. Blinken in de winkel, 3 dagen in de fruitmand, en hop: rimpelig van buiten en bruin van binnen.
  Goed gemaakte wijn doet het als volgt, dat rijpen: zachter worden, ronder van smaak, soepeler en rijker, verleidelijker ook, meer gevonden evenwicht in fruit, tannine, zuren en dies meer …
 6. belangrijste reden voor puntje 5? Dat komt omdat de tannines trager ontwikkelen van "ik zal hier een keer een goeie beet aan de wijn geven" naar "ik heb power hoor, maar proef een keer in wat een geweldig elegant pak ik dat ondertussen gehuld heb" 
  denk James Bond in costume – gelieve een Engelse tongval hierbij te denken (de deze trouwens)
 7. elke wijn kan in een magnumfles ook en vooral en zeker en kom hier met die fles …. tatarataaa: CHAMPAGNE 🙂

en allez vooruit, nog een halve reden: een magnumfles straalt "zie mij eens groot staan wezen" uit, ik ben een wijn waar je maar beter rekening mee houdt, gelieve mij dan ook alleen te openen als jullie met meer dan 2 zijn, anders eindigen jullie later allebei onder tafel – noot van de redactie: als je een magnum met twee deelt ga je er maar beter op zijn Romeins bij liggen of ……… (koop maar een glazen bol als u deze puntjes wil weten) – kort samengevat: een magnum straalt FEEST uit. U weet waar ik naartoe wil? 

Domaine Magellan Rouge – de best verkopende rode wijn bij Gramolere trouwens – €20,95
Domaine Magellan Blanc –
behoorlijk complex, dus niet voor watjes, levensgenieters daarentegen – €23,95
Domaine Magellan Pezenas –
de syrah/grenache blend die zindert – €32,00

Met DANK aan Bruno & Sylvie van Domaine Magellan dat ze de prijzen (give or take een paar centjes) van hun magnums inderdaad  een gewone fles x 2 doen. Al te vaak zijn magnums immers 3 tot 4 keer duurder dan de gewone versie.

Andere magnums beschikbaar: De Castelnau en Gremillet uit Champagne, Barolo Casteletto van Mauro Veglio (hmmmm heaven, this must be heaven … ) , Barbera d'Asti van Pavia (puuuur fun), Pierre Mignard van Chateau Fontareche (voor die winterbbq met de buren), Pere Ventura Cava, Picpoul de Pinet van Felines Jourdan … en er zijn er nog een paar waar ik hunkerend naar uitkijk, op mijn soon to be here lijstje. 
 

Geef een reactie