genietenjust for fun

Maakt wijn je wellustig?

 

Laat ik het daar een keer over hebben nu de hartjes je vanuit de etalges aanvallen, rozen verkocht worden aan recordprijzen, er geen romantisch tafeltje voor twee meer te vinden is, elke babysitter in een omtrek van heinde en verre geboekt is en elke man wanhopig om zich heen kijkt om straks het excuus te gebruiken “maar schatteke, ik zie u elke dag graag, ik heb daar geen heilige voor nodig”.

Laat ik het daar een keer over hebben nu die ene film uit is en neergesabeld door elke weldenkende filmrecensent. Die film met die titel waar ik nu echt welk elke kleur en andere variant van gelezen heb. Kan IEMAND en iedereen nu in godsnaam ophouden, want ik ga 50 shades beserk als ik die woorden nog één keer achter elkaar lees.

Maakt wijn je wellustig?

Klopt die stelling of is dat maar hoop en mythe?
Een studie hierover, dat gaan we doen, dachten ze in Italie – tja, waar anders dan in La Bella Italia? – sorriso!
800 DONNE tussen 18 en 50 jaar
3 groepen: een groepje dat totaal sober bleef, een groepje dat minder dan 1 glas per dag dronk en een laatste groepje dat “verplicht” … 1 tot 2 glazen per dag dronk.
En toen … toen volgde er een vragenlijst (hoe saai kan je het maken). Hoe hoger de score hoe wellustiger de dames zouden zijn. Tja, het laatste groepje scoorde het hoogste maar dan denken jullie vast ook mee met mij:  wie maakte de vragen en wie o wie betaalde die studie en wijnen?

De wetenschap dan maar, naar t schijnt heeft die soms ook een romantische kant.

De hypothalamus is de verkeerstoren in je hersenen voor onder andere je honger en dorstgevoel en het regelen van je hormenen. Dus heren, jullie mogen best ook wel eens last hebben van die stemmingswisselingen, zeg maar dat het file was.
Soit, alcohol komt in je bloed terecht en dat bloed passeert ook die verkeerstoren … FEESJE 🙂
en met FEESJE bedoelen we: ontspan, lach en geniet, laat je gaan en ja daar hoort wat wellustig leven zeker bij!
Maar u weet ook, dat feestjes maar leuk zijn zolang niemand de behoefte heeft “to talk with the big white phone“.
Met MATE dus, dat drinken!

Is het alleen dat drinken waar je opgewonden van raakt?
Wil je tips voor een romantische avond dan is GOOGLE je vriend, hier gaat het over WIJN en lustig leven.
En lustig leven daar horen geuren bij en niet alleen die uit de keuken, al kunnen die nog zo verleidelijk zijn. Er zijn een paar geuren die verleiden tot meer naakt en ondeugend lonken en pretoogjes en zin in …. en zo van die dingen.
Vrouwen worden getriggerd door eerder muskusachtige, aardse, drop en knapperige kersen geuren. Mannen daarentegen voelen hun bloed sneller stromen bij lavendel, karamel, boter, appelsien, vanille achtige geuren. JA, ik stond er ook een beetje van te kijken bij deze lijstjes maar t verklaart in elk geval wel mijn liefde voor nebbiolo en pinot noir.

Tips om uw vrouw via een glas te verleiden: Sangiovese, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir
Tips om uw man te verleiden via een glas: Champagne, Moscato, Syrah, Grenache en jaaa … zelfs rosé.

Wij hebben in elk geval een ruime keuze van al dat lekkers!

Test ze uit en kom ons vertellen hoe wij uw leven wijngewijs wellustig maakten, wij houden van heerlijke verhalen 🙂

 

 

In elk geval …

GENIET en LACH en …

drink een heerlijk glas van bij ons

 

x

Geef een reactie