cursusgenietennieuwsZonder categorie

Hoor het eens van de wijnmaker

… of in dit geval van de wijnmaakster. 
Sylvie Legros, een dame met haar op haar tanden en een gulle lach en vooral veel levensgenieten in haar agenda.
Maandag 27 april 2015 zo rond 19:30 komt ze bij ons langs – al voor de derde keer – op vraag van velen – en vooral van Nele – 🙂

[metaslider id=2074]

 

Domaine Magellan

Het verhaal van Domaine Magellan is er eentje van drie (kleine) Bourguignons die naar het zuiden op avontuur trokken: Bruno Lafon, Sylvie Legros en Nicolas Speranza.

Bruno is niet de minste. Als zoon van René Lafon, jaja, die van het mythische domein Comtes Lafon in Meursault (niet erg hoor als het voor u een nobele onbekende is, dat was het voor mij ook heel lang), kreeg hij het wijnmaken met de paplepel ingegoten. In 1999 vond Bruno het tijd om onder de vleugels van papa weg te gaan en zijn eigen wijn-avontuur te starten.

Na wat omzwervingen kwam hij terecht in het dorpje Magelas in de Languedoc. Daar stootte hij op een verwaarloosd domein van 32ha. Hij overtuigde schoonzus Sylvie Legros om mee in het avontuur te stappen en iets later werd “Domaine Magellan” boven de doopvont gehouden. Niet alleen een verwijzing naar het dorpje Magelas, maar ook een hint naar de ontdekkings- en wereldreiziger Magellaan. Zo van Bourgogne naar Languedoc trekken, is inderdaad een wereldreis in wijntermen. Van het eerder koele Noorden naar het soms toch wel stoofhete zuiden in La Douce.

In hun kielzog kwam Nicolas Speranza, een agronoom (zo iemand die in de wijngaard zijn beste beentje voorzet en de wijngaard hetzelfde laat doen). Nicolas bracht een hoop lekkere bagage en ervaring mee, Hij liep immers stages in een aantal topdomeinen in Bourgogne; in Chambolle-Musigny en Morey Saint Denis.

Drie grote wijnliefhebbers die vol overgave en met heel veel elegantie (Bourgogne kan je niet uit de ziel halen) wijn maken. En al zeggen getallen en medailles op zich niet zo heel veel … Domaine Magellan is wel een domein dat internationaal gelauwerd wordt en hun wijnen pronken telkens weer met een diploma waar 90 punten en meer de regel zijn.

Ken je onze Magellans al een beetje? Kom dan zeker naar alle verhalen achter de wijnen luisteren.
Ken je onze Magellans nog niet? Kom dan zeker naar alle verhalen achter de wijnen luisteren.

Volgende excuses om niet aanwezig te zijn zijn de enigen die u mag inroepen:

  • ik zit op Antartica om de pinguins truitjes aan te passen
  • ik heb een afspraak met Craig Daniels … just for some wild adventure / voor de mannelijke bevolking laat me even de vrouwelijke tegenspeelster weten
  • ik nodig je uit voor 6 maanden Piemonte op mijn kosten

wie niet één van deze 3 kan inroepen wordt verwacht, mailtje naar glunderen@gramolere.be
 

Uitzonderlijk aanbod …  €8,14 per persoon voor deze avond!
paaskadootje van ons voor u

Geef een reactie