nieuwsZonder categorie

Pink power voor Benetiet

  

De wondere krachten van social media zorgden ervoor dat ik de brief van Benetiet aan ZEB las, dat mij het hart in de schoenen zonk en mijn eigen huid wat rauw en rouw aanvoelde.

Deze quote uit de brief:
"

Op zijn minst 3000.

Dat is namelijk het aantal vrouwen dat elk jaar een borstamputatie ondergaat door borstkanker. Vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel wensen, betalen € 2600 voor één borst en € 4000 voor twee. Dat is veel geld voor iemand die net kanker overwon. Te veel, voor veel vrouwen.

Toch betaalt het riziv de kosten niet terug, omdat het zo’n ingreep met eigen weefsel als „esthetisch” beschouwt.

"

Twee lieve vriendinnen zijn met borstkanker geconfronteerd – gelukkig voor hen hadden ze geen reconstructie nodig. Maar om van zo dichtbij mee te maken wat het effect is van het angstig wachten op de diagnose, de harde confrontatie met de werkelijkheid en de slopende tijd tijdens de behandeling heeft me toch net ietsje gevoeliger gemaakt voor deze ziekte.

't Heeft wat gewoeld de afgelopen dagen en ik zou graag een steentje bijdragen aan BENETIET.

't Is zomer, wat zeg ik Z O M E R … jippie toch wel. Steeds meer en meer van jullie ontdekken hoe heerlijk verfrissend een rosé kan zijn. En om heel eerlijk te zijn, thuis raken die flessen ook steeds sneller leeg dan ik ze heb. Immers, wie gesmolten thuis komt dezer dagen heeft geen behoefte aan complexe wijn. NEE, doe maar een rosee 🙂
Gelijk hebben jullie!
 

Daarom deze actie: voor elke fles rosé die Gramolere verkoopt in de zomermaanden juli en augustus schrijf ik graag  €1 over aan BENETIET.
 
Ik hang een grote rol papier in de winkel en iedereen die rosé koopt mag streepjes zetten, zo kan iedereen  jullie volgen hoeveel flessen er verkocht worden.
 

Ook geraakt door de brief, ook geconfronteerd met borstkanker, zelf of in je omgeving … zin om een centje bij te dragen? Drink dan deze zomer wat meer rosé!

ps: en dit is echt geen vrouwendrankje, ik heb teveel mannelijke klanten die gek zijn op de Bodega del Fin del Mundo – ok, toegegeven een rosé met ballen. Maar ook de Fontareche is een pittige dame en hoe kan je nu La Vie en Rose niet uitschenken?

tot hier!

Geef een reactie