cursusZonder categorie

voor wie de schoolbanken al eventjes is ontgroeid :-) DIT! masterclasses

 

'Masterclasses' staat hier boven gul te pinken … een sjieke naam voor een avond eerlijk, heerlijk en vooral no nonsens proeven. Een masterclass is een avond om wat dieper in te gaan op 1 klein onderdeeltje van wat wijn en wereld allemaal kan zijn. Met WSET- Wine & Spirit Education Trust als basis en  verscheidene avonden, lessen, workshops en cursussen gegeven, maakt
dat je bij Gramolere kan genieten van een wijnavond op lekker niveau. Onthoud wel, de glimlach in het glas en op het gezicht van onze klanten blijft altijd de voornaamste doelstelling! Dus laat je gerust verleiden en kom een keer mee genieten in die pleisterplaats … Maak het je eigen verwen-tijd!

Jean Marie Guffens, een kleine belg GROOTS in Frankrijk – woensdag 30 september 2015

Ik noem hem wel eens de enige echte wine-stand-up comedian "in the world". 't Is in elk geval een vaststaand feit dat hij meermaals werd uitgeroepen tot de beste Chardonnay wijnmaker … of the world 🙂
Leren wijn maken in 1 van de moeilijkste en meest veeleisende streken: Bourgogne, dat doet iets met een mens. Combineer dat met de eigengereide en koppige (sommigen zeggen geniale) manier van in het leven staan van deze kleine Belg – dat laatste mag je letterlijk nemen – en je krijgt een scala aan wijnen die niemand onberoerd laten.
Durf je de uitdaging aan? We proeven uiteraard een aantal van zijn TOP Bourgognes, maar ook zijn eigenzinnige en net iets betaalbaardere wijnen uit de Cote du Rhone!

Eurietjes: €30 pp – Voor wie met 2 inschrijft: €50 per twee personen

Word een held in wijn … DE LES – donderdag 8 oktober 2015

Wijn wordt gemaakt van druiven … 🙂 Jaja, DAT weten jullie al. Maar op deze avond leer je de 3 bekendste witte en de 3 bekendste rode druiven kennen! Nooit meer zwetende handen of rode kaken bij het aangereikt krijgen van de wijnkaart of als je wijnhandelaar je vraagt: "welke druif drinkt u graag?"

En weet je wat? NO STRESS, gewoon een fijne avond waar je de basis van wijn leert kennen.

Superman/vrouw cape included!

Eurietjes: €25 pp  – VOOR WIE DE 2 HELDENavonden volgt: €45 voor de combi.

Word een held in wijn … DE TEST – donderdag 15 oktober 2015

Breng je blinddoek mee en ontdek de glazen die voor je utgeschonken worden. Nee, nee, geen uitleg op voorhand, testen of je de verschillende druiven herkent. Niets zo leuk als een uitdaging … als er glazen met wijn voor je neus staan.

Kom ontdekken of je de druiven herkent! Uiteraard met de nodige relativerende gekte 🙂

Eurietjes: €25 pp – VOOR WIE DE 2 HELDENavonden volgt … €45 voor de combi.

Waar hebben ze het toch over als ze het over Oude en Nieuwe wereld hebben? – woensdag 11 november 2015

JA, waar hebben ze het dan over, die mensen die wat van wijn weten? Deze bol is toch overal even oud en wijnstokken vind je toch overal? 7000 jaar geleden dronken ze al wijn in Iran en Irak, daar getuigen kruiken van.
Om heel kort door de bocht te gaan, alles wat in Europa ligt is OUD … Ok, maar gebruiken ze dan andere druiven, methodes, "recepten"? En, kan je dat proeven?
Kom het ontdekken en praat met een gerust hart na deze proefavond mee met "mensen die wat van wijn weten". 

Eurietjes: €30 pp – Voor wie met 2 inschrijft: €50 per twee personen

Wijnavond on hold deel III  jaargang 4 – 16 december 2015

We deden het al de vorige jaren en we genoten zo van jullie glunderende gezichten … een TRADITIE om in ere te houden!
DEEL III JAARGANG 4 dus … De verwenavond bij uitstek 🙂

Champagne – Bourgogne en een geweldige trip doorheen een paar BaRolo'S …

Omdat we op het einde van het jaar in FEESTstemming zijn en we dat willen vieren met lipsmakkende, overheerlijke, verwennerij ten top – wijnen.

En omDAT we dat vooral heel graag met jullie doen … de ON HOLD verdwijnt vanaf 10 inschrijvingen. Een iets duurdere avond omdat er een paar iconen uit Piemonte open gaan.

Eurietjes: €40 pp

Wijn en verwennen … m/v – vrijdag 16 oktober of vrijdag 27 november 2015

YUP! voor mannen EN voor vrouwen deze keer. Tanja (Pure Essence) en ik vonden het tijd worden om jullie M en V samen te zetten. Dubbele fun noemen wij dat 🙂

Tanja zorgt ervoor dat jullie met een stralend gelaat en een hoop kennis over je huid naar huis gaan. (did I mention you will look like 10 years YOUNGER? ) En ik, ik zorg ervoor dat jullie smaakpapillen verwend worden en jullie wijnwijsheid een dikke 10 krijgt. Een avondje pure ontspanning waar niets moet en veel kan … ideaal in winterse maanden.

Eurietjes: €30 pp – Voor wie met 2 inschrijft: €50 per twee

WAAR EN HOE LAAT zijn deze avonden?

Place to be: pleisterplaats Gramolere – werf 15 Lier

Time to be: 19:30 – kom gerust wat vroeger om alvast te calibreren.

INSCHRIJVEN: glunderen@gramolere.be – 0497/75 19 78

Geef een reactie