cursuswijnverhalenZonder categorie

Proeven van het domein dat 2de op de ranglijst BESTE BOURGOGNE staat … *

TODO

30 september 2015
staat die datum al geboekt in jouw agenda?
Nee? Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Echtentecht 🙂

"Die avond in de pleisterplaats" klinkt als de beginzin van een fijn avontuur. En dat is het ook. Jean Marie Guffens is een kleine Belg die in de jaren 70 naar Bourgogne trok. 
Daar aangekomen besloot hij wijn te maken, zoals dat daar blijkbaar de gewoonte is.

Een aantal jaren later noemt Robert Parker – een wijnrecensent waar de meeste wijnboeren voor beven – hem The king of Chardonnay en geeft hem een plaatsje bij de 20 meest excentrieke wijnmakers in the world. 

Zijn flessen hebben geen etiket op de achterkant want "op een bussel prei staat toch ook geen uitleg" is zijn laconiek antwoord.

Ik werd verliefd op deze man de eerste keer toen ik hem zag, om zijn humor en zijn geruite vest EN om zijn twinkelende ogen.
Dat zijn wijnen een even grote hoek missen als de no nonsens manier waarop Jean Marie Guffens over wijn denkt is als de kers op de taart.
Kom zijn 3 domeinen ontdekken "die avond in de pleisterplaats". Van Bourgogne helemaal tot in het zuiden van Frankrijk.
Er is nog plaats … en, beetje ondeugend misschien, hoe meer inschrijvingen voor deze avond hoe meer flessen er open gaan (en we willen zo heel erg graag jullie laten proeven van zijn TOPwijnen).

Schrijf je in glunderen@gramolere.be

Start: 19:30
Centjes: €30 pp – €50 voor wie met 2 inschrijft.

*La Revue du vin de France, het meest toonaangevende wijnmagazine van Frankrijk, maakte een ranglijst op van de vijftig beste domeinen van de Bourgogne. De uitgeweken Zuid-Limburger Jean-Marie Guffens eindigde op de tweede plaats. 

Geef een reactie