genietennieuwsZonder categorie

Kom eens langs in februari – zomaar of om mee te proeven!

Baudelaire Get Drunk

In februari verklaart Gramolere de liefde aan … wijn! Wat had u nu toch weer gedacht?
Elke zaterdag kan je komen proeven van 1 witte en 1 rode die ons hart gestolen heeft … niet de goedkoopste, maar februari is gewoon DE maand bij uitstek om die lievelingen met jullie te delen.
EN, we doen wat van de prijs af, moest u na een glas ook head over heels verliefd worden op de fles.

Zaterdag 6 februari – Domaine Magellan
HET domein uit de Languedoc dat perfect bij Gramolere past: elegant on high heels 🙂
JA, je hebt de kruidigheid en het donkere / super zomerse fruit uit de Languedoc. Maar het triumviraat Bruno, Nicolas en Sylvie zorgen ervoor dat hun wijnen sappig, speels en tintelend lekker blijven.

Domaine Magellan Blanc: niet de makkelijkste witte onder de wijnen. Maar zo verleidelijk en als je weet dat Sylvie als ze op bezoek is altijd vraagt of ik deze wel koud heb staan voor haar, dan weet je dat, hoe vaak je deze wijn ook drinkt, hij nooit verveelt.
€12 – op 6 februari: €10,8

Domaine Magellan Pezenas: een stoere Languedoc wijn die – met dank aan de fluweelzachte aanpak van Bruno, Sylvie en Nicolas – overloopt van elegantie. Een fles die leeg is zoals in OH DAMN, de bodem. Hebben we er nog 1?
€14 – op 6 februari: 12,6

Zaterdag 13 februari – Albino Rocca
Net voor die feestdag van PINKelende rode hartjes en zeemZOETE zoenen … zet ik 1 van mijn liefste domeinen open!
Kom kennis maken met een plekje waar ik voor altijd mijn hart heerlijk terug vind, Piemonte!

Langhe Chardonnay "Da Bertu": ik ga niet flauw doen, Chardonnay is by faaaaaaaar de witte druif bij uitstek die mij doet zwijmelen. Maar, je moet er wel de juiste uitkiezen :-).
Deze Chardonnay is er eentje om te drinken op maandagavond om je het begin van je werkweek te vieren, om te openen bij plots en onverwacht maar fijn bezoek, in de zon, in de zetel, in de vakantiewoning in d'ardennen, in bad en ja, waarom niet, in bed … Met andere woorden, beter altijd eentje koud staan hebben. MET schroefdop trouwens YIEHAA!
€13,00 – op 13 februari :-)) €11,70

Albino Rocca Barbaresco duemillanove: Barolo noemen ze de king, maar elke king heeft een QUEEN nodig. En damn you, dit is wel een hele schone! Wil je eindelijk een keer weten of nebbiolo – de druif – jouw hart ook wat harder kan laten slaan, dan is het NU HET moment om langs te komen.
€26,00 – op 13 februari €23,40

SOON de rest van de weekends in februari 🙂

Geef een reactie