nieuwsZonder categorie

een uil en een schaap deze zatterdag

Terre di Kama en Finca feroes

Ook in maart kan je elke zatterdag – nope, geen tikfout 🙂 – bij Gramolere terecht om te proeven. En voor een gezellige babbel uiteraard of een rustpuntje in je drukke winkeldag – of stuur de echtgenoot even langs want die wil liever niet uuuuren mee passen en keuren.
OF kom langs om wat lekkers te ontdekken en je wijnpalet wat uit te breiden. Enfin, elk excuus is goed, het beste zou wel zijn "omdat je mijn strijk in ruil wil doen" … 

Proeven is gratis en de flessen kan je die dag met EXTRA korting aankopen. Als dat geen zonnige deal is in een z%^&%%$&kNAT Lier.

5 maart gaat de kruk uit – ok, dees is wel een tikfoutje – de KURK dus uit

Terre di Kama (het uiltje) – €9,65 ipv €10,20
Land: Italie
Streek: Sicilie
Druif: Grillo en Viognier
Wijngaard en keldermanieren: De druiven groeien op glooiende wijngaarden rondom de stad Trapani , het Noordwesten van Sicilië. Handgeplukt medio september tijdens de koele ochtenden zodat de frisheid van de wijn is gegarandeerd. De Franse viognier en de Grillo, een typische locale druif vinifieert men afzonderlijk. Ongeveer 50% van de Grillo ondergaat een fermentatie in eiken houten vaten gedurende 3 – 4 maanden. Geen malolactische fermentatie om de frisheid te bewaren. Eind januari blend men de twee wijnen tot deze cuvée. 
Wijnsmaak:  Een verrassende en uitbundige witte wijn met een fraaie fruitbalans. Kringelende aroma’s van vers fruit en bloesems. In de mond rijp tropisch fruit, sappige perzik en wat citrus. De afdronk is frisdroog met lichte vanilletoetsen door de korte houtrijping. Een verleider pur sang!

Finca Feroes (het schaapje) – €6,75 ipv €7,10

Land: Spanje
Streek: Castilla y Leon – DO Toro
Druif: Tempranillo
Wijngaard en keldermanieren: Finca Feroes is een wijndomein waar de meeste wijngaarden zijn aangeplant ten noorden van de Duero rivier. Er is een speciaal extreem continentaal microklimaat dat resulteert in een speciale wijn. Koude winters, lange warme zomers. 40 jaar oude wijnstokken die diep in de grond hun voedsel halen. De Tempranillo rijpt 5 maanden in Amerikaans eik.
Wijnsmaak: Deze wijn heeft een robijnrode kleur met paarse reflecties in het glas. In de neus zijn aroma’s van donker rood fruit zoals aardbei, zwarte bessen, braambessen en kruiden. De aanzet in de mond is fruitig en stevig met een goed evenwicht tussen de aciditeit, tannines en alcohol. De tannines zijn zacht met een zijdezachte finale. De afdronk van de wijn is aangenaam en heeft een middelmatige lengte.

ZO … als dat niet als een echte de wijnen beschrijven is dan weet ik het ook niet meer 🙂

tot zatterdag!

Geef een reactie