just for funZonder categorie

Blend Gramolere – Liers Cultuurcentrum

Twee weken op rij werk ik tijdens de Try Out van twee comedians: Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof … dubbel A en daar bedoel ik niet de AA mee 🙂

live life

Het leidde mij tot het vergelijken van beide podiumbeesten en terwijl ik dat deed zocht ik er – hoe kan het ook anders – een passende wijn bij. Want ja, wijn is volgens Gramolere – hoe kan het ook andersemotie, een glas heeft karakter, een stijl, maniertjes en vooral: het moet bij voorkeur een glimlach ontlokken. 

ALEX AGNEW … ik hoop dat hij het mij vergeeft als ik vertel over "achter dat podium in de artiestenfoyer". 

Welke wijn zou u schenken voor deze "ik schop en sla met donderwolken om me heen, sabel mijn publiek neer in meer overdrijvingen dan Orkaan Trump ooit kan verwoorden (noot: de vergelijking geldt alleen voor het lawaai en niet voor de meningen 🙂 ) en hoor mij eens F$%&# L U I D  zijn"?
Jaja, een stevige Bordeaux hoor ik u denken, waar je tanden van kleuren, je smaakpapillen spontaan in een botsing raken, taninnes en zuren die HALLO HIER BEN IK roepen.

Nope! Jaren geleden toen ik hem alleen kende van TV zou ik hem inderdaad ook een stevige BDX geschonken hebben. Kracht maar vaak zonder de elegantie die ik noodzakelijk vind in wijnen. Maar toen ik mezelf dan toch liet verleiden om "eventjes" de zaal in te sluipen na de kassa, ontdekte ik een man die snoeihard rake woorden zei. Yup, ik bleef zitten.
Ondertussen passeerde hij al een paar keer bij ons in de zaal en ik moet onze techniekers gelijk geven: het is een schat van een man. Ja, het gezegde een "grote mond, maar een klein hartje" past hem als een paar strakleren handschoenen (met wat metalen punten en pinnen uiteraard).
 

De wijn waarin ik hem herken? Een Barolo, de redenen kan je hier even nalezen: KLIK.
Omdat ook hij zo schoon twijfelt en zijn kwelduivels dan weer rauw, dan weer zacht op een podium loslaat.

A'tje nummer 2:  ADRIAAN VAN DEN HOOF.
Hem vind ik terug in een glas prosecco, een Fontareche rosé, een huppelend glas Grand Cap van Lionel Osmin of als we dan toch ook voor rood gaan … de Barbera d'Asti van de broertjes Pavia.
Denk een glas no nonsens, dat je opent op een zonnige dag met vrienden. Plezier in klinkende glazen, ronddwarrelende grappen, kinderen die juichen en heel veel stralende ogen en lachende monden. 
De zaal genoot gisteren en de lachjes buitelden de trappen af, ze deden me denken aan hoe je vrolijk wordt van de buitelende bubbels in een prosecco. Hij neemt je bij de hand door zijn wereld en je ervaart de gekkigheid van het bestaan. Van hilarische ergernissen aan kassa's tot zonen die vingers leggen op schurende huid door vragen te stellen waarop antwoorden net iets moeilijker is. Wijnen met een hoekje af maar die ervoor zorgen dat het leven je toelacht.

Welke mijn voorkeur heeft?
Weet u wat ik zou meenemen naar dat eiland en ik mag maar 1 druif kiezen om de rest van mijn leven te drinken?

Toch wel die 🙂

Ga ze bekijken de shows voor als u graag de kracht van woorden ervaart en hoe dat het leven – bij de ene al wat rauwer dan bij de andere – heel erg schoon maakt!
Of, kom ze ontdekken in een glas wijn.
 

 

ps … t is niet de eerste keer dat ik mannen vergelijk met wijn enne dan denk ik aan volgende quote: 

“I've heard that men are like fine wine. They begin as grapes, and it's up to women to stomp the shit out of them until they turn into something acceptable to have dinner with.”

Wie hier een beetje om grommelt … er is OOK een vergelijking met vrouwen, vraag me ernaar – g r i j n s

Geef een reactie