nieuwsZonder categorie

Leef verdomme

leef

Leef

In de avondlijke uren, toen ik wel genoeg gruwel en pijn gezien had, hebben we vrienden op bezoek gehad en genoten we van zachtjes praten en een paar heerlijke flessen wijn. Leven heet dat, tot in het puntje van de nacht was dat.

Een paar dingen wil ik kwijt … u kent mij ondertussen al wel een beetje.
Met dank aan mijn oudste voor de inspiratie.
 

  • "mama, het is wel een beetje dom om bang te zijn voor terroristen hé?"
    en ik dacht … zo wijs zo jong, we hebben hem in elk geval een fijne start in 't leven gegeven als hij liever leeft dan bang is.
  • na de speech van de koning klonk het heel laconiek: "amai, als ik zo'n spreekbeurt zou geven dan zou ik niet veel punten krijgen"
    fijn dat hij weet dat woorden alleen niet genoeg zijn dat er ook leven in mag zitten
  • en deze … "21 maart was voor ons ook een zwarte dag hé mama?"
    maandag verloren we ons huisgenootje op poezenpoten. De zonen weten dat verdriet mag, dat dat ook leven is.

Met deze: LEEF VERDOMME
omarm mekaar – zeg eens goeiendag zomaar ergens onderweg – heb lief – neem de tijd – wees niet bang om kwetsbaar te zijn – geniet – vertel, huil, lach – wees zacht – luister – denk met je hart – krijt je stoep vol – kom iets op het raam hier schrijven – zit stil & dans – LEEF VERDOMME

… en als je graag een glas wijn drinkt? Doe dat dan NU 🙂

Maar drink er eentje waar je met volle teugen van geniet, want het leven … "turns on a dime".

veel zachtheid voor u en de uwen!

Omdat ik Griet Op de Beeck graag lees, haar woorden die raken. 

Geef een reactie