genietenZonder categorie

AsPeRgE – tijd … wat is daar lekker bij?

asperge wijn

 

hmmm … asperges!

die slanke blonde deernes die we allemaal zo graag verorberen 🙂

Nee, nee … haal die gedachten nu maar heel gewoontjes naar donkere aarde en knisperende lentedagen en wat er dan maar beter niet komt piepen, anders worden ze groentjes.

asperges

Ja hoor! Ze zijn er weer. En ik, ik hou het liefste van ze a la flamande. Voor een keer geen Italiaanse elegantie maar heerlijk smeltend mals in je mond met een stevige portie geklaarde boter overgoten en eigele eitjes in kleine stukjes en … damn, toch liefst die platte peterselie snippers.

Domaine Magellan blanc (€11,95) is een heerlijke wijn voor bij dit Belgisch goud! ECHT! DE ultieme tip volgens ondergetekende – en nog wel een paar anderen.

Maar we hebben nog een paar andere opties in elk budget:

Op een rijtje van links naar rechts:
De Langhe Chardonnay uit Piemonte van Albino Rocca €13,00 – om heel eerlijk te zijn … dit is een fles die ik altijd wel wil openen. Chardonnay volledig op inox gerijpt uit Piemonte, need I say more? Wat exotisch fruit, witte bloemetjes en nectarines. Tegelijk ook minerale toetsen. Vol en slank … boter en asperges dus.

Een andere Italiaan, deze keer uit het woeste Sicilie. Terre di Kama Grillo-Viognier €10,30. Wat zuidelijker uit La Bella, wat voller in alles dus ook. Voor bij die asperges als hoofdmaaltijd dus!

Een beetje in de achtergrond, maar dat komt omdat Finca Feroes Verdejo – €7,10 net iets expressiever uit je glas springt als de anderen. Verdejo is dan ook een druif die uitbundig je smaakpapillen verwent. Voor lefgozers en al wie wat meer "kick some butt" in het glas wil.

En dan de all time favorite van neem 95% van de Gramolere klanten. Au fil du Temps van JM Guffens – €6,95. Een wijn die je verleidt door zijn textuur en mix van aroma’s. Geurimpressies van geroosterde denneboompitten, versgebakken brood, salie, munt, provençaalse kruiden, een vleugje jasmijn en abrikozen. Speels, een tikje gek (zoals zijn wijnmaker) en complex tegelijkertijd. 

Voor wie net als ik, zich ook altijd afvraagt hoe lang dat nu moet koken? Die asperges! Tip van Jeroen Meus … 
Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie. TOEBLIEP, gratis tip en JA ervaring leerde me dat dit klopt.

 

Enjoy it all while you can!

Geef een reactie