genietenjust for funZonder categorie

“pink is the new black” versie 2016

rosee

 

Steeds vaker krijg ik klanten over de winkelplansjee met de vraag naar rosee
(i know, flauw gedicht, maar hee   j … )

Wie Gramolere op FACEBOOK een beetje volgt, weet dat ik dezer dagen ook regelmatig de kurk uit een fles rosado trek. Soms is dat gewoon schroeven aan de dop hoor, en dat krakje dat ontsnapt is misschien niet even romantisch als de plop van een kurk, maar wat mij betreft even bevredigend.

Rosé bedacht ik mij de afgelopen dagen is toch een beetje die kleine nerd in een klas vol testosteron bommetjes, het muurbloempje verlegen schuilend achter lange blonde haren op die fuif van losgeslagen tieners, die dromerige dame starend uit het raampje van de trein onderweg van ergens naar ergens anders.

Blozend in een fles, een beetje verlegen tussen wit en rood.

En ook al heeft ze zelden de kracht van ROOD. 
En ook al heeft ze zelden de elegantie van WIT.
ROSÉ is een fles die je glazen vol guitig, ongecompliceerd, no nonsens plezier geeft. ECHT, het verbaasde me de afgelopen dagen, hoeveel knipoogjes dat gulle roze mij gaf.

Deze quote die ergens opdook:
"Someone once told me to always live for the little things in life. Live for 5am sunrises and 5pm sunsets where you’ll see colours in the sky that are stunning. Live for the times with music in your ears and the wind in your hair. Live for days when you’re surrounded by your favourite people who make you realize that the world is not a cold, harsh place. Live for the little things because they will make you realise that this is what life is about, this is what it means to be alive." past perfect bij je volgende glas ROSÉ!

Wijnweetje:
een rosé wordt gemaakt door het sap eventjes op de blauwe schillen te laten weken, afhankelijk van de tijd – van een paar uur tot een dikke dag – en de druif – malbec staat bekend om zijn veel dikkere schil dan bijvoorbeeld pinot noir – krijg je al die verschillende tinten.
En de verschillende smaken. Ga er gerust vanuit dat een donkerdere rosé er eentje is die je bij een maaltijd of bbq kan serveren terwijl een lichtere tint je gewoon smeekt om in een stoeltje in de zon te ploffen, wat vrienden uit te nodigen, ijs in het zwembadje te zwieren (veel vrienden, veel flessen die je maar beter coooool houdt) en de tijd de tijd te laten zijn, twinkelend en een beetje blozend. Want zo'n rosé of 2, 3, 7 leidt tot ontboezemingen.

van links naar rechts

  • Cava Celebrandum Rosat: €10,45
  • Fruit Defendu van Domaine Magellan: helaas niet meer beschikbaar
  • Bodega del Fin del Mundo met een rosado vanuit het eind van de wereld: €7,20
  • De ONOVERTROFFEN Fontareche Rosé: €6,50
  • Het sap van Jove Le Cinciole: €12,65
  • Een Belg in de Douro, Portal d'Azenha: €7,25
  • De uber romantische LA VIE EN ROSE: €7,50
  • en uiteraard de TARANTA van Vetrere uit de hak van Italie: €9,60
     

 

Geef een reactie