just for funnieuws

Wat heeft Turks Fruit in hemelsnaam met wijn te maken?

Nee, nee niet het boek van Jan Wolkers of de … film van Paul Verhoeven.
maar dit bordje

 

Gisteren nam er een SCHAT van een klant een blokje en zei “MAI, da’s een brokje gewurztraminer!”
Deels komt dat omdat dit Turks Fruit met/van rozenwater is gemaakt … en dat proef je, toch wel wat zinderend zo in je mond.

Maar, de druif dus 🙂

 

Heu? Blauwige druiven? is dat geen witte wijn? Jawel … maar de binnenkant van een druif is meestal maagdelijk wit en het sap dus ook. Zolang je de schilletjes in een ijltempo van het sap haalt, heb je een witte wijn – ook bij blauwe druiven.

De Elzas is haar grootste speeltuin en Gewurz staat voor kruidig. In elk geval is dit een AROMATISCHE druif – in tegenstelling bv tot Chardonnay die een STRUCTUUR druif label draagt.

Dankzij die blauwe schil zal je een donkere witte wijn in je glas krijgen en als je je neus erin stopt dan springt de – zomerse korte rokjes schwung, de knisperende picknickmanden in het park sfeer en doe er maar een guitige scheut R&B bij – uit je glas.

Maar vooral … heel veel litchi en rozengeuren. HET kenmerk van deze blozende druif.
Voor wie van frivool en speels en enthousiast houdt!

Door die huppelende aroma’s en een vrij volle body kan deze wijn PERFETTO bij Aziatische, pittige en kruidige gerechten. Een krachtige Munster kaas zal deze wijn ook graag als gezelschap hebben.

Voorlopig geen Gewurtztraminer in da house @ Gramolere! Wil je deze druif toch graag een keer ontdekken, dan regel ik dat wel!

Een post die hopelijk de druilerigheid van de dag wat verdrijft en gelijk je wijnwijsheid glunderend wat vergroot.

Geef een reactie