just for funnieuws

Waarom ik 10 euro voor een fles niet (altijd) veel (duur) vind …

De deze … kost dat briefje van 10 rond.


En ik vind dat absoluut juist.

Waarom?

Moeilijk uit te leggen? Tja, hoe kan ik mijn liefde voor deze fles in geld uit drukken? Als het om gevoelswaarde gaat … hoe doe je dat dan?

De deze betaalde ik zelfs 35 eurietjes.


Yup, wijn heeft een gevoelswaarde voor mij. Wie mij kent denkt waarschijnlijk “allez, dat ik daar nu niet van verschiet, van die uitspraak” 🙂

Emotiegewijs zou ik deze fles gewoon niet kunnen betalen, t zou een bedrag met een paar nulletjes zijn. In elk geval in een wereld waar het prijskaartje toch nog vaak de waarde weergeeft.

Maar toch, wat kost jaren, maand in, maand uit, dag in dag uit, mantelzorg voor x-aantal wijnstokken.? In zon en regen en vries en storm. Wat kost een 50-jarige eikenboom waarvan een tonnelier als kunstenaar een wijnvat maakt. Waarin wijnen rusten, groeien, puberen, hun eigen persoonlijkheid ontwikkelen? Wat kosten de druiven die wel mochten rijpen, terwijl soms tot tweederde van de mogelijke opbrengst werd gesnoeid …

De Belg betaalt gemiddeld 3,38 euro per fles wijn. Drie komma achtendertig €.

Wow! Hier ligt jouw kans om je te onderscheiden – voorwaarde: graag goed en lekker genieten van het leven – gelieve volgende met een glimlach te lezen. Want JA, hier ligt jouw kans om de wereld te laten zien hoe jij groots en meeslepend leeft. Dat jij niet zomaar iemand bent die gaat voor het goedkoopste uit het onderste rek in de supermarkt. Dat jij je waarde kent en dat 3,38 gemiddeld echt wel te weinig is voor kwaliteit in je glas. Wees een wereldburger! Een kruising tussen Al Pacino, Matthias Schoenaerts en Rik Verheye (aka Jay Vleugels). Een internationale blend van Nathalie Portman, Veerle Baetens en Nathalie Meskens 🙂

Toch!? Komaan, durf. Just do it, leg dat briefje van 10 neer voor deze Redola Bianco uit de Maremma – Toscana. Koop eens een fles “échte wijn” Koop eens écht een fles wijn en voel je op de rode loper in Cannes staan. Neem met een schitterende speech jouw Oscar in ontvangst. Van Gramolere, maar zeker ook van jouw gasten. Want wijn … dat krijgt echt betekenis als je het deelt, de fles uitgiet en tegelijk ook vult met heerlijke momenten, verhalen, emoties!

Met andere woorden ook … ik vind al mijn klanten wereldsterren! 🙂

PS … nog steeds 80% van de wijnen goedkoper dan 10 euro. Ook al worden er een aantal duurder geschat. Neem gerust een kijkje in de winkel online.

PS ik vind 10 euro veel te duur voor elke wijn die niet met liefdevolle zorg gemaakt is. Waar de prestigieuze regio voorrang heeft op kwaliteit in wijngaarden en kelder. Maar dat is voor een andere keer.

Geef een reactie