just for fun

de (Perl)man is waarlijk opgestaan … allezloeiJA

EINDELIJK!

nee serieus 🙂 DIT is nieuws waar ik de wave bij doe, juichhormonen loslaat en net niet compleet uit mijn bol ga.
De reden? Get your GROOVE on! De deze:

Gedaan met smossen op witte tafelkleden … en er suiker op strooien IN PLAATS VAN ZOUT.
Dit met diamant gesneden groefje zorgt ervoor dat je wijnfles niet meer drupt, lekt, smost, morst … en dat jij (en IK) eindelijk met een gerust hart wijn zal kunnen uitschenken.

Sommige wetenschappers gebruiken hun brein om de ruimte en de sterren te onderzoeken, sommigen breken hun hersenen over batterijen die langer meegaan (OOK een toffe!) en dan is er die ene wetenschapper: Daniel Perlman die zijn kennis gebruikt voor iets wat er in het leven écht toe doet 🙂
DRIE jaar bestudeerde hij via video flessen die uitgeschonken worden … in sloooooow motion. En ontdekte  wat wijn, zeker als de fles nog vol is doet bij het verlaten van de fles.

De wetenschapper wist: glas is hydrofiel. Hydrowatteuh? Watermolecules beminnen glas.

Wijn bestaat nu eenmaal voor een groot deel uit water en mister Perlman (what’s in a name?) ontdekte dat een deeltje van de wijn elke keer weer goesting had in terugkeren om het randje van de fles te omarmen. Wijn houdt van knuffelen uit liefde voor het glas.  Gevolg … een deel verloor zijn aandacht, gleed naar beneden langs de fles en viel bOEnk naar beneden – in mijn geval is dat dan meestal op een wit tafelkleed en niet in het glas.

Maar, als je die kleine groef aanbrengt net onder de rand van de fles, dan knuffelen de moleculen in dat verborgen plekje – en hangen ze zo vlak boven je glas om vandaar een duik te nemen naar de rest van de wijn IN je glas.

Gedaan dus, met servetten om de hals binden of slowflows aanschaffen. Die je toch altijd weer kwijt raakt …

Zodra ze de flessen in productie brengen natuurlijk en van mij mogen ze dat vanaf vandaag, heute, today,oggi dOEn!

Get that groove going peleasssse 

Geef een reactie