just for funnieuws

3 en een halve reden om GEEN proefavond te volgen bij Gramolere

Proefavonden bij Gramolere – jouw deur naar meer genieten van wijn.
Maar kom niet als je bij het woord proefavond volgende bezwaren in je hoofd tevoorschijn tovert:

Bezwaar 1: ik weet niets van wijn

inderdaad … het bezwaar dat ik hoor dat by faaaaaar op stip nummer 1, het hoogste schavotje, ereplaats numero uno staat: “ik weet niets van wijn”.
OK … wat wist jij van letters en lezen toen je 5 was? En kijk nu, zie dat nu eens aan! Al de letters die ik net schreef heb je herkend, wat zeg ik? je hebt ze zelfs gelezen :-). Wat een geluk dat je ouders je toch maar naar school stuurden, ook al kende je geen enkele letter.

Of, ik weet niets van met de auto rijden, koken, strijken, zwemmen … en wow! Je hebt je vakantie gepland – een heerlijke autotoer doorheen La Bella Italia. Dit weekend zat je met z’n allen aan de Paastafel en voorlopig heeft er zich niemand op spoed moeten melden, je loopt niet verfrommeld door het leven, zelfs je kinderen niet (ok, dit kan ook door de strijkdienst komen 🙂 ) en YES. Deze zomer neem je meer dan 1 plons in dat zwembad en je krijgt geen water in je longen noch kom je proestend boven.

Met deze: ik weet niets van wijn
YIEHAA! Super toch … want het moment dat er voor jou een geweldig wonderlijke wereld open gaat! Enne … na 16 jaar zeg ik dat zelf ook nog steeds, want er is nog zoveel te (her)ontdekken, te proeven, te leren, te …

Bezwaar 2: maar ik vind wijn eigenlijk niet zo belangrijk

Scroll even naar boven. VIERDUIZEND jaar vóór de start van onze telling vonden de Egyptenaren het al belangrijk om de wijn die ze maakten van een afsluiting te voorzien. Want ze wilden die wijn vervoeren zonder morsen, om te delen met vrienden, te verkopen, te genieten tijdens de maaltijden. Wijn is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Hoe wonderlijk is dat wel niet, dat wijn een drankje is dat Cleopatra en Julius Caesar al dronken. Dat we al 25eeuwen wijn drinken (met kurken stop).

Dus: ik vind wijn niet zo belangrijk? ok,
… maar lekkere wijn in je glas, genieten van wat je drinkt? Vind je dat niet belangrijk? Wil je dat niet “leren”?

 

Bezwaar 3: Mijn vrienden gaan denken dat ik chique wil doen en dat wil ik niet!

Deze man neemt mij bij dit bezwaar de woorden uit de mond!

“Anyone who tries to make you believe that he knows all about wines is obviously a fake.”? Leon Adams

Want, je hebt eeuwen geschiedenis, je hebt landen, regio’s, streken, wijnboeren waar je nooit van je leven zal raken. Laat staan dat je ooit alle wijnen van 1 jaar zou kunnen drinken. Hoe kan je nu stoeffen, doen alsof je alles weet als je misschien 1% van al wat geproduceerd wordt ooit proeft?

Trouwens, Sergio Herman, 3 Michelin sterrenchef  bakt sinds kort ook “gewoon fritjes in een frituur” 🙂 en eet ook wel eens een pita naar het schijnt. Wijn hoeft niet exclusief of duur te zijn maar als je er wat meer over weet dan is dat gewoon TOP en schenk je kwaliteit.

Laatste halve bezwaar: ik heb geen tijd

Er zijn een heleboel lijstjes die opsommen waar mensen spijt van hebben op het einde van hun leven. In elk van die lijstjes vind je “Ik wou dat ik niet zo veel gewerkt had en wat meer genoten”.

 

Geef een reactie