genieten

Chardonnay … durf jij deze uitdaging aan?

Chardonnay … you love it, you hate it.
En dat is raar!

Want dit is een druif als een kameleon. Ze past zich aan in elk weer-type en zelfs de wijnmaker geeft ze ruime vrijheid om de wijn naar zijn/haar hand te zetten.

In het koele Noorden van bijvoorbeeld de Chablis-regio, schenk je een mes-scherpe, zesty, granny-smith achtige Chardonnay.
Maar geef deze druif tonnen zon, zoals in Chili, Patagonia, het Zuiden van Spanje en je glas wijn knuffelt je haast met super-sappig zomers fruit. Yup, zo van die perziken die druppen langs je mondhoeken en vingers. Voel je die zomerse zon al op je huid?

In de handen van elegante wijnmakers is ook deze druif op en top elegant. Hoog-gehakt en als een “I run the world” lady.
Maar bij wijnmakers die houden van de kracht van hout tovert Chardonnay een haast gouden wijn in je glas en wulps ontmoet stoer. Kom hier dat ik je laat glunderen.

En … alles daar tussen in, net als mijn klanten trouwens.

Ontdek jij graag welke Chardonnay jou doet zinderen van genot?
Bestel 1 van deze paketten – of allemaal – en maak er een Chardonnay-avondje van met vrienden.

PAKKET1
3 toppers uit Frankrijk

  1. Domaine Fontareche Chardonnay – uit de Languedoc, gemaakt door Vincent Dubernet. Een man die staat voor: no nonsens wijnen. Tjokvol smaak en zesty zuren.
  2. Verget de France Chardonnay – uit de Luberon, gemaakt door die gekke Belg Jean Marie Guffens. Een man die tot de beste Chardonnay-maker “IN THE WORLD” werd uitgeroepen en zijn wijnen graag lange tijd sur lie legt. Gevolg? Een complexe ronde Chardonnay die je bij elke slok een nieuwe kant laat zien. Snoep-fruit met genoeg sappigheid.
  3. Le Paradis van Eric Forest – Bourgogne. DE geboorteplaats van deze druif. En Eric Forest is een wijnmaker die zijn druiven in de watten legt. Lange tijd op eiken vaten, een blend van het beste – eerste – lek-sap en het zachte geperste sap. Een touch extra rijpe druifjes en een hele zachte behandeling in zijn piepkleine wijnkelder. YUP: PARADIJS in je glas.Totaal: €38,90

PAKKET2
een rondje wereldse Chardonnay

  1. Bodega del Fin del Mundo Chardonnay – Patagonie, het uiterste zuiden van Argentinie. Gemaakt door een man met een plan en de missie om Chardonnay te laten schitteren in je glas. Genoeg zon om de druiven heerlijk rijp te laten worden en genoeg nachtelijke koelte om ze niet al te plomp te maken. Een (h)eerlijke Chardonnay
  2. Bodegas Langa – Calatayud, Spanje. Uit het Noorden van Spanje op een plekje waar amper een druppel regen valt. Van een Bodegas die sinds 1867 bestaat. Volledig Biologisch met tonnen fruit en een hint kruidige venkel.
  3. Albino Rocca Langhe Chardonnay Da Bertu – uit Piemonte, net zoals de 3 uit het vorige pakketje een absolute all-time favoriet. Maar deze is volledig op inox opgevoed en is elegantie ten top.Totaal: €28,75

GRAAG de 2 pakketten? Om echt Chardonnay te ontdekken … €65,00 ipv €67,65

BESTEL hier jouw Chardonnay’s!

Geef een reactie