genieten

Voor elke situatie een wijn* De ultieme gids

*met dank aan Nele voor de inspiratie 🙂

 

Uitgenodigd voor een verjaardag, huis-opwarm-feestje, baby-borrel, opening van … en daar sta je. Met de uitnodiging in je hand en je hersenen draaien een paar toertjes teveel; “wat zal ik meenemen?”.
Herken je dat stress-momentje? Ik in elk geval wel, BP ofte Big Problems.
Want geef toe, aankomen met lege handen? Doe jij dat graag?
Als je hierop “geen probleem voor mij antwoordde” … waar zijn je manieren? 🙂

Bij deze, je ultieme wijn- gids voor elke situatie!
Zomaar, voor nada en noppes.

Een etentje met je mama
(13 mei nadert met rasssssse sssssschreden)

CHARDONNAY!
waarom? Jij vindt dat! no problemo. Het is als een basic version of wine. Want eerlijk? Je mama waardeert zelfs de kleinste cadeau – weet je nog dat knutselwerkje annex juwelendoosje uit je 3de kleuterklas, daar bewaart ze nog steeds haar juwelen in.
Neem een Chardonnay zonder hout, want dat gaat het beste bij allerhande hapjes en geef toe, geen moeder die je niets te happen aanbiedt.

Barbecue bij de buren
(doe het vanavond nog, want morgen is het kouder volgens Frank)

SYRAH
Syrah is kruidig, fruitig en zuiders. Perfetto bij alles wat een tijdje boven hete kolen is gegrild. Meeste mensen spelen veilig en gaan voor een Bordeaux, maar hey, spring er eens uit en laat die Syrah een keer vloeien. Iedereen beschouwt je standepede als ultieme wijnkenner.

 

Brunch op een vrije dag
(hmmm … morgen, vrijdag, zaterdag, zondag?)

CHAMPAGNE

Want bubbels zorgen directemente voor een feestelijke sfeer – weg is dat ochtendhumeur – EN zorgen ervoor dat je mond tintelfris blijft. En dat is nodig, want er is altijd dat ene schoteltje dat je toch echt en techt nog wil proberen. En wie wil er nog een pannenkoekje?

Bij een promotie
(ciprofiat!)

MERLOT

Een fles Merlot ofte aka Marilyn Merlot, een wijn met wulpse fruitheupen. Immers, daar komt de chocolade-taart voor de rock-star, dus schenk daarbij een zwoele wijn.

Bij een ontslag
(tja)

GIN
want er is geen enkele wijn die dat beter kan verzachten dan een G&T. Concentreer je maar om er de juiste sinaasappelschil, rozemarijn of kruidnagel aan toe te voegen. Spelen met je tijd voor even.

Met een dekentje en mieren en zo 
(met dank aan het Geluidshuis voor deze inspiratie; picknicken dus)

ROSÉ

YES! Het is fun, het is schoon, het is flirterig, het is … njummie! No nonsens plezier in een glas – en vaak ook nog met schroefdop, want dan is het niet zo erg als de fles omver gevoetbald wordt.

Nog situaties die je gecoverd wil hebben?
LAAT HET EVEN WETEN!

en JA … voor elke situatie vind je een wijn bij mij 🙂

 

 

Geef een reactie