genieten

Gramolere & herfst (wijn 1)

HERFST

als een wervelwind waaide de Indian Summer vrijdagochtend met veel wind en natte regen de tijd uit.

DAMN!

alhoewel
de herfst kraakt al wel eventjes des ochtend in de lucht en ik denk, HMMMM de tijd van kleuren die de wereld wat zachter, mistiger en knisperend maakt, komt eraan.

Zachter: die bomen die dat uitbundige groen ruilen voor geel en rood en oranje en goud en daar dan de zon op! Zacht glimlachen doe ik dan.
Mistiger: en als ik mist schrijf dan denk ik nebbia en van daar is het niet zoveel verder naar DE druif die aangeplant staat in de wijngaard Gramolere, daar in dat stukje 7de hemel op aarde, die druif heet NEBBIOLO.
Knisperend: ik heb een aantal favoriete geluiden. Die PloP (uiteraard), de eerste tonen van dit, mijn zonen die “mama” in 101 verschillende toonaarden zeggen 🙂 EN het knisperen van herfstbladeren als je daar doorheen dwaalt.

Dus, laat die herfst maar komen want dan mogen mijn glazen ook weer zachter, mistiger of ja, knisperend.

Wijn 1 deze herfst
Daarvoor neem ik je mee naar het uiterste puntje in Bourgogne, daar waar een rots stoer het glooiende landschap doorbreekt. In het slapende dorpje van Vergisson neem je 56 grote stappen de Rue de Martelet in en je staat aan de binnenplaats van Eric Forest.
Een man die mij even op het verkeerde been zette door in trainingsbroek en met een lintje in zijn krullenbos “Bonjour” te zeggen, maar mij (thanks heaven) met glunderende, zachte ogen aankeek.

Deze man heeft zijn leven gewijd aan 1 druif: Chardonnay. En als ik zeg “gewijd” dan meen ik dat. En dat proef je in elke slok, telkens weer.

Klik een keer naar zijn website en geniet maar van die ogen 🙂 maar ook: ontdek daar zijn wijn-filosofie.

Deze herfst open ik minstens 1 Saint Veran “Le Paradis” van hem. Een wijn die zacht knispert en goud schittert in je glas.

  • Perfect bij het kijken naar Alleen Elvis blijft bestaan en daarbij staat 10 november al als “me-time” in mijn agenda 🙂
  • Ideaal op zondag bij een diner met zelfgemaakte Vol au Vent – yup, met kippenbouillon die je zelf maakt en balletjes die je rolt en bladerdeeg waar je torentjes van maakt en dan die dampende schotel op tafel.
  • En … op mijn bucketlist voor deze herfst: een kampvuur met vrienden. Want herfst is nog niet koud genoeg voor schapenvelletjes voor de open haard, nee een knetterend kampvuur en oesters en kingcrab poten en marshmallows en dan “Le Paradis”. Yup, dit is een wie-plek-heeft-voor-dat-kampvuur OPROEP!

Geef een reactie