genietenwijnhelden

WIJNHELDEN – wolkjes drinken

NEBBIOLO

ik ga er niet al teveel over uit weiden – ik ga vandaag gewoon een fles drinken 🙂

maar pas nog, hoorde ik een verklaring van de naam die ik nog niet kende, en ik moest er zo om glimlachen, dat ik niet anders kan dan het met jou delen.

Nebbiolo – DE goddess uit Piemonte, heeft haar naam te danken aan nebbia – mist – die in de oogsttijd doorheen de wijngaarden dwaalt.

Da’s 1 verklaring. Een andere: de druif verschuilt zich naarmate ze groeit en rijpt onder een sluier, om haar schoonheid nog even te verbergen – alsof ze een waslaagje legt op elke tros. Mistig ziet ze er dan uit. Die nebbia van hierboven.

De laatste verklaring die ik hoorde … als je in de herfst op een vroege ochtend (met un cafe in de hand) door Serralunga d’Alba dwaalt, terwijl de zon zachtjes opkomt en de nebbia oplost in een na-zomerse, hemelsblauwe dag, vergezeld door hier en daar een sluimerend wolkje – nuvola / nube, dan zie je die “wolkjes” ook aan de wijnstokken hangen.

Nebbiolo – nebbia  – nube – mistige wolkjes … en ja, dat klopt ook wel (voor ondergetekende alvast). Bij een echt lekker glas nebbiolo ga ik echt op wolkjes lopen 🙂

Wanneer liep jij nog eens op wolkjes?

Tesori @ Gramolere – Albino Rocca … nebbiolo als pure elegantie! vanaf €16,95[/caption]

Geef een reactie