genieten

WIJNHELDEN – hou jij van stoer met een knuffel?

Spanjaard!
El Chopo van Finca Bacara is 1 van de stoerste wijnen bij Gramolere. Deze wijn komt uit een gebied dat zelfs gepensioneerde Vlamingen al een beetje te warm vinden.  (een eind onder Benidorm)
Gelukkig liggen de wijngaarden van Finca Bacara zo´n 900 meter hoog. Als de zon ondergaat, genieten de druiven van een koele wind als dekentje. Jij bent toch ook op je best als je een koele nachtrust hebt?

2 druiven
Monastrell … aka Mourvedre in Frankrijk en Syrah … aka Shiraz in Australie.

2 druiven die in Murcia echt wel op hun plekje zijn. Want geef ze maar stevig wat zon zon zon. Dan komen ze echt tot hun recht.

Wat hebben ze nog gemeen?

  • een dikke schil
  • diepdonker rode wijnen
  • stevige tannines

In deze fles
omarmen ze elkaar – net als de mannen op het label – en zorgen ze voor een stoere donkere wijn, met een “beet”. Monastrell zorgt voor FRUIT! diepzwart, sappig fruit – denk braambessen, zwarte kersen, rode gestoofde pruimen. Syrah zorgt ervoor dat deze wijn ook nog wat peper in je **** (glas) krijgt.

Zin om de kilte van de maartse buien wat te counteren?
schenk deze wijn

  • bij stoofpotjes,
  • bij een “donkere” pasta – maak een tomatensaus waarbij je begint met ui en pancetta te stoven, voeg er tomaat uit blik en tomaatconcentraat bij en laat maar een paar uur pruttelen
  • bij een zondagnamiddag RISK spelen terwijl de buien de ramen teisteren en serveer er wat stevige kazen en gerookte charcuterie bij.

Drink deze wijn met maten … zodat je niet in de auto stapt als de fles op is 🙂

88-jarige automobilist gaat buiten Madrid wijn kopen maar eindigt 24 uur later in Murcia

88-jarige automobilist gaat buiten Madrid wijn kopen maar eindigt 24 uur later in Murcia

Bij Gramolere: €9,50

Geef een reactie