HELLEEEUUPPP mijn wijn is niet gekoeld!

Geplaatst op Geplaatst in just for fun, nieuws


Er zijn mensen … ECHT, die dit voor elkaar krijgen

Ik ben niet 1 van die mensen, dus dit is een postje voor chaotische zielen zoals ondergetekende.

HOE KOEL IK SssssssNEL mijn wijn?
en je gaat het niet geloven … maar ook nog eens wetenschappelijk verantwoord 🙂

Jullie kennen deze tip:

gewikkeld in een natte handdoek gaat het sneller dan je fles naakt in de diepvries / koelkast.
Zo vertel ik het al een tijdje. Nerds met meer wetenschappelijke hersencellen zeggen echter: NOPE!
Heu? Theorie is dat het water dat “verdampt tot ijs uit de handdoek” het koelen versnelt. Zoals de hitte die je huid als parelende zweetdruppeltjes verlaat en jou verfrist achter laat.
Dat werkt, in een ruimte waar wind als op de Noordpool waait.
Dat werkt niet in een ruimte waar ijsjes, potten ingevroren soep en onherkenbare pakjes aluminiumfolie ervoor zorgen dat de lucht stil staat. Gevolg, de handdoek isoleert je fles zodat de koude niet tot aan je fles / wijn raakt.
DUS, ga toch maar voor die naakte fles in je vriezer

te lang is echter niet iets waar je wijn je dankbaar om zal zijn.
TIP – ervaringstip. Zet een TIMER!
Voor een volledig wetenschappelijk experiment ivm wikkelen en koelen klik hier 🙂

Voeg ‘bevrozen objecten” toe aan je wijn
En NEE nee toeblief N E E
Geen ijsblokjes in je glas droppen, je wijn wordt er waterig van!
Gediepvriesde druiven, van die nep ijsblokjes … ok.
Maar, druiven tot ijsdruiven omtoveren, dat duurt langer dan die fles koelen – of u moest dat standaard beschikbaar hebben. En die nep ijsblokjes? Echt elegant naast die drijvende objecten drinken lukt niet echt. En je wil dat ook niet in je mond (ook al ben je een superspuwer).

Het werkt, maar OF je bent voorbereid OF je hebt raar drinkende gasten

Beste manier: speel TITANIC met je flessen
Vul een … vaas, pot, emmer, koeler, kruiwagen, kinderbadje met 1/3 water en 2/3 ijs.
Waarom zoveel water?
Water zorgt er beter voor dat de kou je fles tackled dan lucht.
Wie bezorgd is om zijn labels? Draai wat vershoudfolie om je flessen 🙂
Zorg er echter voor dat je wijn tot aan het topje ondergedompeld is, anders krijgt de eerste gast toch nog een laauwig glas wijn.

Geen zin in een half uur geduld?
Het is het dikkere glas van de flessen dat de schuldige is voor je trage tijd. Maar het zorgt er ook wel voor dat je fles niet breekt als je ze wat harder neerzet.
De beste wijnglazen zijn de dunste, je kan dus wijn uitschenken en de glazen in je koelkast zetten – alsof je plaats hebt in je koelkast. I know!
Je kan ook diepvrieszakjes vullen met de inhoud van 1 glas wijn … binnen de kortste tijd kan je speed daten met wijn!

O ja, wetenschap zegt dat je zo ongeveer 250 gram zout nodig hebt om écht een effect te hebben. Je hoeft je flessen dus echt niet in zeewater te laten zinken.

Andere tips? Foto’s van hoe jij jouw wijnen snel koelt? Stuur ze me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *